Alaplı'da balıkçılar, 1 Eylül'de kalkacak av yasağı öncesi tekne ve ağlarını onararak hazırlıklarını sürdürüyor. 
İlçede 50 yıldır balıkçılıkla uğraşan Halit Yaman, yaptığı açıklamada, ağlarının yanı sıra teknelerini onararak eylülde başlayacak av sezonuna hazırlandıklarını söyledi. 
Teknelerinin boyalarını yaptıklarını, ağlarındaki yırtıkları da tamir ettiklerini anlatan Yaman, ''Yeni av sezonundan umutluyuz. İnşallah bol miktarda balık avlarız. Çok balık hem bizim, hem de dar gelirlinin yüzünü güldürüyor. Av yasağı dönemi hazırlıklarımızı tamamlamamız açısından verimli geçiyor'' diye konuştu.
Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erkan Yılmaz, ise, Türkiye'nin en büyük balıkçı barınaklarından biri olma özelliğini taşıyan Alaplı Balıkçı Barınağı'nın girişinin kumla dolmasının balık sezonu öncesi balıkçıları düşündürdüğünü belirterek,  “DLH tarafından 1995 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve 11 yılda yapımı tamamlanan Alaplı Balıkçı Barınağı Türkiye'nin en büyük barınaklardan biri olma özelliğini taşıyor. Hizmete açıldığı 2006 yılında bölgemize ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladı. Balık sezonunda dışarıdan gelen büyük balıkçı tekneler barınağı tercih ediyordu. Ancak 3 yıldır barınağın girişi kumla dolması sonucu büyük balıkçı tekneleri giriş yapamıyor. En az 6-7 metre olması gereken giriş kısmındaki su derinliği 50-60 santimetredir. Bir an önce barınak girişi ve içinin tarak gemisiyle temizlenmesini istiyoruz.1 Eylül tarihinde başlayacak olan balık sezonu öncesi bereketli bir sezon diliyoruz" şeklinde konuştu.