Zonguldaklı bir grup balıkçı, gırgır avcılığında avlanmanın 18 metre olan derinlik mesafesinin 24 metreye çıkarılmasını protesto edecek. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 4 yılık olan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ taslağını yayınlamasıyla gırgır avcılığında avlanmanın 18 metre derinlikten 24 metreye çıkarılmasını, Zonguldaklı balıkçılar 1 Eylül'de denize çıkmayarak protesto edecek.
1 Eylül'de 'Vira Bismillah' demeye hazırlanan balıkçılardan 40 yıllık balıkçı 52 yaşındaki Coşkun Ünal, 2012-2016 sürkilerimiz çıktı. Çıkan sürkilerde avcılıkla ilgili çıkan yasalar çıktı.
Biz, 1 Eylül'de denize çıkacaktık ama çıkmayacağız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yasalarla beraber denizde verimli balıkçılık yapacağımıza kanaat getirmiyoruz. Geçen sene 1 Eylül'e bir hafta kala çinekopla ilgili bir yasa çıkardılar ve yasakladılar. Dediler ki bu yasayla yapıldığı zaman denizler lüfer dolacak dediler. Şu an ufak balıkçılar avcılık yapıyor. Tezgâhlarda ne çinekop, istavrit ve diğer balıklar var. Gidip tezgahlara bakabilirsiniz" dedi. Tezgâhlarda çiftlik balığı olduğunu anlatan Ünal, şöyle konuştu: "Zonguldak'ta balık halinde on tane balıkçı var sadece 1 tanesi açık onda da 3-5 balık var. Bu yasalar böyle devam ettiği sürece 1 Eylül'de denize çıkmayacağız. Bu yasalar değişinceye kadar direnmemiz devam edecektir. Bulgaristan sınırından Cide'ye kadar olan bizim kara sularımızda balık avcılığı 10 metreydi. Şu an bu 24 metreye çıktı. Cide'den Hopa sınırına kadar olan alanda da balık avlama 18 metre idi. Orası da 24 metre oldu. Bizim Batı Karadeniz dediğimiz Cide'ye kadar olan o alandaki balık avcılığını 10 metrede yapıyorduk. Bizim bu yasalarla balık tutmamız ve vatandaşımızın balık yemesi bir mucize olur."