15 Ağustos tarihinde sona erecek çapari av yasağı öncesi Alaplı’da çapari yapan balıkçılar sezona hazırlanıyor.

 

Alaplı’da büyük balıkçılar 1 Eylül'de Vira Bismillah demeyi, amatör balıkçılar ise 15 Ağustos'ta çapari ile av yasağının sona ermesini bekliyor.

Palamut çaparisi yapan amatör balıkçı Ferhat Atmış, yaptığı açıklamada, 15 ağustosa kadar hazırlıkların tamamlanarak denize açılacaklarını söyledi. Çaparileri kendisinin yaptığını ifade eden Atmış, “ Yaklaşık 10 yıldır amatör balıkçılıkla uğraşmaktayım.15 Ağustosta yasağı kalkacak olan çapari av yasağı öncesi sandallarımızdaki bakımlarımızı tamamladık. Şu anda çapari yapıyoruz. Çaparileri ben kendim titizlikle hazırlarım. Çapari yaparken balıkçıların en çok dikkat ettiğim şey kancalara takılan tüydür. Genelde ördek, martı tüyleri kullanıyoruz. Bu yıl palamudun bol olacağı söyleniyoruz. Amatör balıkçılar olarak sabırsızlıkla 15 Ağustos tarihini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Alaplı Su ürünleri Kooperatif Başkanı Erkan Yılmaz ise, 15 Ağustosta açılacak palamut çapari av sezonu öncesi barınakta amatör balıkçılar son hazırlıklarını yaptığını söyledi.

 

Balıkçı barınağını girişini kumla dolduğunu sandalların giriş çıkışlarda zorlandığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi;

 

“Barınakta onlarca amatör balıkçı sandallarını son bakımlarını yapıyor. Çapari ustaları da kendilerine yeni çapariler hazırlıyor. Sezon 15 Ağustosta acılıyor. Ancak en büyük sıkıntımız Barınağın girişi kumla dolduğu için sandallar giriş çıkışlarda zorluk çekiyor. 1 Eylülde balık sezonun açılmasıyla birliktede buraya büyük balıkçı gır, gırları giremiyor. Bunun sıkıntısı içerisindeyiz. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz”