Kireçlik’e kurulacak bir termik santralin denizlerdeki tüm canlıları yok edeceğini belirten Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Raşit Tıngaz’ın açıklamasını değerlendiren bölge halkı, “Bir sonraki eyleme balıkçılarımızı da tekneleri ile bekliyoruz” sözleriyle seslendiler.

 

Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Raşit Tıngaz’ın Kireçlik’te kurulmak istenen termik santral girişimlerine karşı sesini yükseltmesi ve balıkçılığın da öleceği vurgusunda bulunması Yalı Köylerindeki vatandaşların “Sonraki eylemde sizi de bekliyoruz” sözleriyle değerlendirildi.

Tıngaz’ın “Ekonomik şartların kötü olduğu bu süreçte ayakta kalma mücadelesi veren balıkçı esnafımız deniz ürünlerinden de darbeler yemektedir. Bölgemizde yaşanan kirlilikler balık neslini de ciddi anlamda tahrip etmiştir. Erdemir’in kirliliğinin yanı sıra Alacağzı mevkisinde başlayan fabrikanın yıkadığı kumları denize boşaltması bu bölgede kirliliği tavan yaptırdı yine Kireçlik mevkisine kurulması düşünülen termik santral balıkların tükenmesine neden olacaktır. Su Ürünleri Kooperatifimize gelen üyelerimiz bu gelişmelerden endişelerini bizlere anlatıyor bizde yetkilileri buradan göreve davet ediyoruz. Karadeniz’i kirletmeyelim kirletenlerle de mücadele edelim” sözlerinin de yer aldığı “Balıkçılar da ‘termik’e hayır diyor” başlıklı haberimizden sonra gazetemiz merkezini telefonla arayan Yalı Boyu Köylerinden bir çok vatandaş şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Raşit Tıngaz’a duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu termik santral havayı kirlettiği kadar denizi de kirletecek ve tüm canlıları yok edecek. Bu tehlikenin farkında olmak gerek. Yakın bir zamanda yine bir eylem yapacağız. Bu eylemde Ereğli ve Zonguldaklı tüm balıkçılarımızı tekneleri ile  bekliyoruz. Şimdi birlikte olup geleceğimizi yok etmek isteyenlere karşı birlikte olma zamanı çünkü.”