Zonguldak'ta balıkçılar, derelere atılan evsel atıkların doldurduğu denizde balığa çıkamamaktan yakındı. Ağlarının çöplerle dolduğunu belirten balıkçılar, yetkililerden soruna acil çözüm bulmasını istedi.
Kış mevsiminin gelmesiyle artan yağışların, şehrin ortasından geçen derelerin su seviyesini yükseltti. Vatandaşlar tarafından dereye gelişi güzel atılan evsel atıklar, derelerle limana ulaşarak denizin üzerini kapladı. Çöpler, Karadeniz'in yüzeyini adeta çöp limanına çevirirken, kentte yıllardır çözülemeyen çevre sorununa vatandaşlar tepki gösterdi
Zonguldak limanında 8 yaşından bu yana balıkçılık yapan Akın Yıldırım(33), ağların çöple dolması nedeniyle balığa çıkamadıklarını belirterek, "Bu limanda biz eziyet çekiyoruz. Kayığım var benim burada, görün halini, hep zift, yağ. Eski belediye başkanı Secaattin Gonca zamanında bu liman her zaman temizleniyordu, İsmail Eşref geldi hiçbir şey olmadı. Her gün daha kötüye gidiyoruz. Burada yaklaşık 300 çekekte 1000 kişi balıkçılıktan ekmek yiyor. Mikrop yuvası oldu, evimize gidiyoruz bizim de çocuğumuz var. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz." dedi.
Karadeniz'in insanlar eliyle içler acısı halini gördükçe kahrolduklarını belirten Kemal Yusuf Tosun isimli vatandaş ise "Şu an gördüğümüz manzara malesef içler acısı. Tabi bunun en büyük sebebi bizleriz. Görmüş olduğunuz bu pet şişeler ve kola şişeleri, bizlerin doğaya bıraktığı şeyler. Kusuru önce kendimizde bulmamız gerekiyor.
Bu arada belediye görevlilerinin de en kısa zamanda önlem alması gerekiyor. Karadenizin güzel şehri Zonguldak'a bu görüntüler hiç yakışmıyor." diye konuştu.