Zonguldak il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Denizcilik Meteorolojisi ve Balıkçılık Sektörü Bilgilendirme Toplantısı Yapıldığı şöyle bildirildi:

Ankara’ da bulunan Meteoroloji 9. Bölge Müdürlüğü, Zonguldak Meteoroloji İl Müdürlüğü, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Zonguldak Liman Başkanlığı tarafından organize edilen Denizcilik Meteorolojisi Ve Balıkçılık Sektörü Bilgilendirme Toplantısı Kozlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı Meteoroloji 9. Bölge Müdürü Mustafa Özünlü, Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcımız Hasan Akcaalan,  sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuyla ilgili Zonguldak il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı yaptığı konuşmasında, ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen malesef ülkemizde balıkçılığın istediğimiz şekilde olmadığını belirten il Müdürümüz Cemalettin Çataklı bu sebeple yapılacak olan bu bilgilendirme toplantısını önemsediğini, metorolojik verilerle ve diğer teknolojileri de kullanarak balıkçılık sektörünü geliştirerek balıkçılık üretiminin arttırılması gerektiğini söyledi. 

Daha sonra , Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi Yasin Özkazanç “Su Ürünleri Mevzuatı” konusunda sunum yaparak, katılımcılara bilgi verdi.