Kdz.Ereğli'de yaşayan Eyüphan Kara (31), çocukluk yaşından itibaren yapmayı planladığı karavan hayalini, arkadaşının öğrenci servisini alarak ilk adımı attı. 

65 BİN LİRAYA SATIN ALDI

İlçede otomobil ses sistemleri işi ile uğraşan Eyüphan Kara, yaklaşık 65 bin liraya satın aldığı minibüsü kendi imkanlarıyla dizayn ederek mobil karavana dönüştürdü.

PANDEMİ NEDENİYLE İŞSİZ KALDILAR

Kara, yaptığı açıklamada, yakın bir arkadaşının 2005 model minibüs ile öğrenci servisi yaptığını, pandemi süreci ile işsiz kalan arkadaşının aracını satın aldığını anlatarak, "Çok sevdiğim bir ağabeyimin öğrenci servis aracıyla, pandemi nedeniyle işsiz kaldılar. Ödemeleri de yapamadığı için satmak zorunda kaldı. Bende destek olsun diye bu aracı aldım. Hayalimdi, karavan yapmayı çok istiyordum. Allah nasip etti, pandemi döneminde böyle bir aracı yaptım."

"2,5 AY ARAÇ İLE UĞRAŞTIM"

Aracı 65 bin liraya aldığını ve 2,5 ay içerisinde tamamladığını belirten Kara, şunları söyledi: "Yaklaşık 2,5 ay araç ile uğraştım, eksikleri, evrakları, elektrik, mobilya işlemleri vardı. Tek tek kendi emeğimizle uğraştık. Bu aracı yaptım. Aracın içerisinde 200 litre temiz su depom, 110 litre pis su depom ayrıca aracın altında duş ve lavabo için 200 litre ayrı bir depom var. Aracımda ev kliması bulunuyor, güneş panelleri mevcut. Böylelikle akülerimi dolduruyorum. 4 tane jel aküm var 200 amperden. 5 kw inverterim var araç içerisindeki ışık ve donanımlar için, 220 volt bütün sistemi çalıştırıyorum. Buzdolabı, mikro dalga fırın, televizyon, internet, klima, ısıtıcı, tost makinem başta olmak üzere her şeyim var. Karavanları araştırıyordum, olması gerekenin daha üstü ne olabilir diye düşünürken bu projeyi hayata geçirdik. Hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Aracın içerisine de sadece 120-130 bin lira para harcadım."

"ALALIM, KİRALAYALIM DEDİLER"

Aracı ilk aldığından itibaren çevresindekilerin kendisine yakın ilgi gösterdiğini, aracın tamamlanması ile satın almak ve kiralamak için talepler geldiğine değinen Kara, "Aracı yapmaya başladıktan sonra çevremdekiler aracı tamamladıktan sonra alalım, kiralayalım dediler. Tatile gitmek istediler. Her kesin göz önünde olduğunu düşündüğüm bir araç yaptım. 230 bin lira civarında para verdiler, gözümde daha çok ediyor diye düşünüyorum, emeği var. Satmadım, ben de binmek istiyorum. Zaten pandemi süreci de var. Daha sağlıklı nezih bir ortamda, kendimin kullandığımı bildiğim bir araçla geziyorum. Aracı söktüğümüzden yapıldığı ana kadar gezenler, soranlar, fotoğraf çekenler oldu. Bende yapmak istiyorum yardımcı olur musun dediler. Ben bu konuda herkese yardımcı da olurum. Gayet güzel de oldu. Aracı toplam 2,5 ayda tamamladım." sözleri ile konuştu.

Kara ayrıca hedefinin Türkiye turuna çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.