15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilenler arasında olan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, bu dönemde sendikaların kendilerine sahip çıktığına vurgu yaparken, diğer sendika yöneticilerinin üyelerinin telefonuna bile çıkmadığına dikkat çekti.

Savcılık  tarafından hakkında takipsizlik kararı verilmesine rağmen görevine başlatılmayan İsmet Akyol Eğitim Sen’in ihraç edilen üyeleri ile gösterdiği maddi ve manevi dayanışmaya dikkat çekti. 

Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından ihraç edilen diğer üyelerine olduğu gibi kendi banka hesabına yatırılan dayanışma avansının banka dekontunu paylaşan Akyol, göreve iade edilince bu ücretleri iade edeceklerini belirtirken şöyle dedi:  

Diğer sendikaların ihraç edilen üyelerinin telefonlarına dahi çıkmazken Eğitim Sen'in hem hukuksal anlamda hem de dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir maddi dayanışmayla ihraç edilen üyelerinin hep yanında olduğunu, Eğitim Sen üyeleri ile Eğitim Sen  dostlarının dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Akyol, eğitim ve bilim emekçilerini Eğitim Sen’e güç vermeye ve üye olmaya üye olmaya çağırdı. 

 Akyol'un açıklaması şöyle:  

“Görevi başında olan sizler 15’inde; hukuksuzca ihraç edilen bizler 20’sinde 'maaş' alıyoruz!

Böyle şeyler söylenip yazılmaz ama demeden geçemeyeceğim. Sendikamız yani EĞİTİM SEN Genel Merkezi bir taraftan avukatlarımızla dava sürecini takip ederken diğer taraftan maddi dayanışmayı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği tüzük değişikliğindeki binde üçlük sendika aidat artışından ve çeşitli etkinlikler sonucunda dayanışma hesabına yatan paralardan her ay hukuksuzca ihraç edilen bizlerin banka hesaplarına dayanışma avansı yatırıyor. Çaycuma başta olmak üzere, Zonguldak ve ilçelerinden Eğitim Sen üyeleri ve dostlarımız, ailemiz, akrabamız manevi dayanışmanın yanı sıra maddi dayanışma içinde bulunuyorlar. Göreve başladığımızda ise aldığımız bu dayanışma avansları geri iade edilecektir.

Diğer sendikalar ihraç edilen üyelerinin telefonlarında dahi çıkmazken ihraçların olduğu ilk günden itibaren; emek, dayanışma ve mücadele örgütü olan sendikamız EĞİTİM SEN tüm mağdur üyeleriyle hukuksal mücadeleyle birlikte dünya tarihinde eşi benzeri olmayan ve sürdürülen bir maddi dayanışmayla hiçbir üyesini 'namerde muhtaç' etmemiştir.

Sendikamız ve dostlarımızla çok büyük bir aileyiz. Eğitim ve bilim emekçilerini Eğitim Sen’e güç vermeye ve üye olmaya davet ediyoruz!”