Kdz. Ereğli’nin tersaneler bölgesindeki kriz yıllardır devam ederken, işsiz kalan 7 bin emekçi gurbet ellerde ekmek parası peşinde koşuyor. Kriz nedeniyle işlevsiz kalan Madenci Gemi Sanayi’nin son iki gemisine banka el koymuştu. Bankanın ihaleye çıkardığı iki gemi Lider Gemi tarafından satın alınmıştı. Gemilerden ilki öncelikle denize indirilmek için hazırlandı ve nihayetinde Karadeniz ile buluştu. Denize indirilen gemi  Lider Gemiciliğin römorkörleri ile götürülüyor. Diğer geminin de denize indirilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandığında, aynı yol ve yöntemle götürüleceği öğrenildi.

 

AYNI KONUDA DAHA ÖNCE YAYIMLADIĞIMIZ HABER


Kdz. Ereğli’de tersaneler bölgesinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle bankaların el koyduğu iki geminin icra yoluyla satışı gerçekleştirildi.

İlçenin en önemli tersanelerinden biri olan Madenci Gemi tarafından Alman firmanın siparişi üzerine inşa edilen 4 gemiden ikisi, 2008’deki ekonomik kriz nedeniyle bitme aşamasında iken  iki ayrı firmaya satılmış ve diğer gemilere de banka el koymuştu.

Eximbank tarafından Kdz. Ereğli 1. Nolu İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan gemilere Lider Gemi talip oldu. 15 Milyon liradan ihaleye çıkarılan gemiler 7.4 milyon liradan Lider Gemi’ye satıldı.

9 Bin DWT’luk ve 118 metre boyundaki gemilerden bir tanesinin önümüzdeki bir hafta içinde yeni sahibi Lider Gemi tarafından denize indirilerek römorkörle İstanbul’a çekileceği ve diğer donanımlarının burada tamamlanacağı öğrenildi. 

Bu çalışma diğer gemi de denize indirilmek için eksiklerinin tamamlanmasının ardından İstanbul’a aynı yöntemle götürülecek.