Kdz.Ereğli’de bir kişi yeni aldığı otomobili ile gezmeye çıktı. Uzun süre haber alınamayan şahsı aramaya çıkan yakınları, baraj kenarında ki otların ezildiğini fark etti. Araba kullanmasını yeni öğrenen şahsın baraja uçtuğunu düşünen yakınları olayı Jandarmaya bildirdi.

Ormanlı, Kızılcapınar köyünde oturan Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) emeklisi 5 çocuk babası Rasim Meşe (47) akşam saat 18.00 civarında 15 gün önce aldığı 67 TD 745 plakalı otomobili ile gezmek için evinden ayrıldı. Gece saatlerinde eve dönmeyen Rasim Meşe’nin çocukları, babalarının gidebileceği her yeri araştırdıktan sonra Ormanlı Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarı yaptı. Olayı akrabalarına da anlatan Meşe’nin çocukları, akrabaları ile birlikte bu sabah erken saatlerinde babalarını aramaya başladı. Saat 15.00 sularında ise Kızılcapınar Erdemir Barajına otomobilin uçtuğunu tespit ettiler.

OTOMOBİLİ BULAMADILAR
Rasim Meşe’nin otomobil kullanmasını yeni öğrenmesi nedeni ile baraja uçtuğunu düşünen yakınları, durumu vakit geçirmeden jandarma’ya bildirdi. Çalılıkları ezerek baraj sularına gömüldüğü tahmin edilen otomobili bulmak için Jandarma, Ereğli Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekiplerine haber verildi. Hazırlıklarını tamamlayan Ereğli Belediye İtfaiyesi Balık adamları, su altında yaklaşık 3 saat arama yapmalarına karşın otomobili bulamadı. Araç içerisinde tek kişinin olduğu tahmin edilirken, su altında yoğun akıntı olması sebebi ile çalışmalar güçlükle yürütüldü. Ailenin diğer fertleri olay yerinde gözyaşlarına boğuldu.

ÇALIŞMALAR 3 SAAT SONRA DURDU
Rasim Meşe’nin yakınları arkadaşları ile yaptıkları konuşmada “Bakmadığımız yer kalmadı. Ereğli ve diğer gidebileceği her yere baktık. Baraj bölgesinden geçerken otların ezildiğini gördük. Buradan aşağıya uçtuğunu tahmin ediyoruz. İnşallah o değildir” diyerek kendilerini teselli ettiler. Belediye su altı kurtarma ekipleri 18.00 de başlayan çalışmaları aradan geçen 3 saatlik zaman diliminin ardından havanın kararması sebebi ile çalışmaları ertesi güne bıraktı. Jandarma kolluk kuvvetlerinin güvenlik önlemi aldığı olayla ilgili çalışmaların sabahın erken saatlerinde yeniden devam edeceği öğrenildi.