Kabalar köyü Dereli mahallesinde evleri yıkılan Şarkın Ailesi, 6 Mayıs tarihinden bu yana barakada yaşıyor. 5 nüfuslu aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

Şarkın Ailesi, 6 Mayıs 2010 tarihinde evlerinin yıkılması ardından, komşularının verdiği konteynırda yaşamaya çalışıyor. Konteynırın etrafına tahtalardan baraka yapan aile, çocukları ile birlikte yaşıyor.
Baba Hasan Şarkın (44), işsiz olması sebebiyle kendilerine ait 100 metrekarelik alana ev yapamadıklarını söyledi. Evin ihtiyaçlarını komşularının yardımı ile karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Şarkın, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan kendilerine yardım etmelerini istedi.

SORUNLAR 2005 YILINDA BAŞLAMIŞ
Tarihi değeri olan ev, iki ayrı depremde temelinden kayması sonucu yıkılmış. 2005 yılında kendilerine ait olan ancak tapusu bulunmayan tarlada çalışma yaptığı sırada şikayet edildiğini anlatan Baba Hasan Şarkın, kendisine açılan davadan haberinin olmaması nedeniyle mahkemeye gitmediği için kendisine 1,5 yıl hapis cezası geldiğini söyledi.

 

Hapse girdikten sonra bütün işlerinin ters gittiğini ifade eden Şarkın, “O yıllarda işlerim çok iyiydi. Kendimize ait olduğunu bildiğimiz tarla meğersem orman alanıymış. Tapusu olmadığı için orman arazisi görünüyormuş. Hakkımda dava açılmış ama benim bu davadan haberim bile olmadı. Mahkemeye gitmediğim için 1,5 yıl hapsim çıktı. Hapse girince bütün işlerim de bozuldu. Biriktirdiğim paralarda ne bana yetti, ne de çocuklarımın ihtiyaçlarına yetti. Hapisten çıktıktan sonra da iş bulamadım. Bulduğum işlerden de aldığım para ancak kendimize yetti. Borçlarımı kapatamadım.” dedi.

 

Bu sıkıntıları aşmak için çabalarken, aradan geçen 5 sene sonrasında evlerinin yıkılması ise Şarkın ailesine en büyük darbe olmuş. Evin yıkılmasının ardından başından geçenleri anlatan Hasan Şarkın, şöyle devam etti: “Evin yıkılmasının ardından 2 gün ağabeyim Hüseyin Şarkın’ın yanında kaldık. Onun da durumu iyi değil. O da işsiz olduğu için fazla kalamadık. 2 gün sonrasında komşumuz bize konteynırını verdi. 6 Mayıstan itibaren yaklaşık 7 aydır bu barakada yaşam mücadelesi veriyoruz. Çocuklarım Burcu (16), Ceren (9), Seda (8), eşim Birsen (42) ve ben konteynırda yatıyoruz. Kış ayında ısınma problemimiz var. Barakanın çevresini muşamba ile kapladık. Ama yine de soğuğu engelleyemiyoruz. Fareler de sürekli olarak barakanın içine giriyor. Yetkililerimizin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz.”