Alaplı'ya bağlı Kabalar köyü Dereli Mahallesi'nde 6 Mayıs 2010 yılında evleri yıkılan o tarihten bu yana barakada yaşayan 5 nüfuslu Şarkın ailesi için Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan yardım kampanyası başlattı.

Kaymakam Aydın Memük ve hayırsever iş adamları tarafından temeli atılan ve işçiliğini de Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan'ın üstlendiği evin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken, evin üst hasır betonu atıldı. Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan, Şarkın ailesinin evini kış ayları gelmeden tamamlamak istediklerini söyledi. Kaymakam Aydın Memük ve hayırsever iş adamlarının desteği ile evin kaba inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Tufan, “Hasan Şarkın ve ailesi 6 Mayıs 2010 yılında evlerinin yıkılması sonucu barakada yaşamanı sürdürüyor. Bizde bu aileye ev yapımı için yardım kampanyası başlattık. Kaymakamımız ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile evin temelini atarak yapımına başladık, işçiliğini de bizzat kendim üstlendim. Şu anda evin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Evin üst hasır betonunu da attık. Sıva, pencere, kapı ve çatı işleri var. Bunların yapılması içinde hayırsever iş adamlarımız ve vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var, aileyi kış ayları gelmeden sıcak yuvasına kavuşturmak istiyoruz” dedi.

6 METREKAREDE YAŞAM MÜCADELESİ

Hasan Şarkın da, bir yıldan beri eşi ve 3 çocuğu ile 6 metrekare barakada yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan girişimleri ile Alaplı Kaymakamlığı ve hayırsever iş adamlarının desteği ile yapımına başlanan evin kaba inşaatının tamamlandığını kaydeden Şarkın, “Yaklaşık bir yıldan beri komşularımızın verdiği 6 metrekare barakada yaşam mücadelesi veriyoruz. Çocuklarım Burcu, Ceren, Seda, eşim Birsen ve ben 6 metrekare barakada yatıyoruz. Kış ayında ısınma problemi yaşadık, Barakanın çevresini muşamba ile kapladık. Ama yinede soğuktan korunamadık. Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan arkadaşımız durumumuzu yerinde görerek yardım kampanyası başlattı. Kaymakamlığımız, hayırsever iş adamlarımız ve vatandaşlarımız sayesinde yapımına başlanan yeni evimize kavuşacağız. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.

Anne Birsen Şarkın da, maddi durumlarının iyi olmadığını tüp alamadıklarını belirterek, yemek pişirmek için yazın ortasında soba yakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kaymakamlık tarafından kendileri için başlatılan ev yapımının kaba inşaatının tamamlandığını ve ince işleri, kapı pencere boya ve yer döşemelerinin yapılması için yardım beklediklerini belirten anne Şarkın, “Çocuklarımız kışın barakayı ısıtamadığımızdan dolayı hastalandı. Barakamızda fareler eksik olmadı, Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan, Kaymakamımız ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile yeni evimizin kaba inşaatı tamamlandı. Kapı pencere, boya, ince işleri kaldı. Bunların tamamlanması için yardım bekliyoruz. İnşallah kış ayı girmeden sıcak evimize kavuşacağız” dedi.