Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkan Adayı Niyazi Özcan, ETSO'nun düzenleyeceği iftar programına yönelik açıklamalarda bulundu.

*

Esnafın ve vatandaşların ekonomik sorunlar yaşadığı insanların yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, mutfakların yangın yerine döndüğü bir dönemde şatafatlı iftarların yapılmaması gerektiğini, duyarlı  oda üyelerinin de buna tepki göstermesini istedi. Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İLÇEMİZDE DE CİDDİ HİSSEDİLDİ

"Bilindiği gibi ülkemiz ve dünya ekonomi ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Pandemi süreci ve sonrası yaşananlar ekonomimizin geldiği nokta, savaşlar, doğal afetler ülkede ekonomik anlamda da sıkıntılı bir sürecin hızlanmasına vesile oldu. Ülke genelindeki bu durum aynı paralelde ilçemizde de ciddi anlamda kendisini hissettirdi. Pek çok esnafımız günlerce siftah yapamadan gününü kapatmış, bazı esnafımız istemese de yanından eleman çıkartmak durumunda kaldı.

"EREĞLİ'Yİ ELE GEÇİRME SENARYOLARI"

Esnafımız kredi çekti, bu kredileri geri ödeme noktasında halen de ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya. Bu dönemde esnafımızın, oda üyelerinin, Ereğli ticaret erbabının yanında olmak sorunlarını çözmek yerine gününü yeme içme ve siyasi olarak Ereğli'yi ele geçirme senaryoları üzerinde çalışan bir oda başkanı var. Geldiğimiz noktada şimdi tüm sorunlar bitmiş gibi esnafımızın sıkıntıları çözüme kavuşmuş bunlar için çaba harcanmış gibi bu şartlar çıkıp şatafatlı iftar programı düzenlemeye başladılar.

"HER YIL BU KONUYU GÜNDEME GETİRİYORUM"

Ben her yıl bununla ilgili defalarca konuyu dile getirmiş bir kardeşiniz olarak, Allah'tan korkun diyorum, kuldan korkmuyorsunuz bari Allah'tan korkun yaptığınız tamamen insanların gözünü boyamaktır, israftır, yazıktır, günahtır. Esnafı bu kadar çile çekerken şatafatlı iftar yemeği yapanları Allah'a havale ediyoruz. Biz göreve geldiğimizde böyle şatafatların böyle oda üyelerinin aidatlarının sağa sola çarçur edilmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz. Üyesinin bin bir zorlukla ödediği aidatları böyle şatafatlı yerde harcanmasını da kınıyorum."