AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,  Alaplı'da yurt yapımının sürdüğünü belirtirken, Ereğli ve Devrek ilçelerine yapımı planlanan yurtların ise bir an önce yapımına başlanılmasını istedi. 


Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ile birlikte Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı ziyaret eden Özcan Ulupınar, Ereğli ve Devrek'e yapılacak 300 yatak kapasiteli yurtların bir an önce yapılması talebinde bulundu.

Kaymakam Hüseyin Öner de, Devrek'te böyle bir yurdun kurulması için yerin hazır olduğunu belirterek, Genel Müdür Albayrak'tan gerekli yardımların yapılması talebinde bulundu. YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ta, Ereğli ve Devrek'te yüksekokul öğrencilerine yönelik bir yurt kurulmasını kendilerinin de istediğini ve bunun için de 1-2 ay içersinde yurt ihalesinin yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılacağını, kaydetti. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Özcan Ulupınar, Devrek'te yüksek öğrenim gençliğine yönelik yurt eksikliğini gidermek için yaptıkları çalışma ve girişimlerin sonuç verdiğini belirtti. Ulupınar, Gençlerimizin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü girişim geleceğe yatırım yapmak anlamına gelmektedir.
Bizim de hedefimiz öğrencilerimiz için en iyi koşulları sağlamaktır. Bunun içinde Ereğli ve Devrek'te Yüksek Okul öğrencilerimize yönelik 300 kapasiteli yurtlarımızı yapmak için kolları sıvadık ve en kısa süre içinde ihaleye çıkartılarak binanın inşaatına başlanacaktır diye konuştu.