Emekli maaşını harcayarak bisiklet ile Türkiye gezisi kapsamında Ereğli’ye gelen Arın, “dünya barışı için dilekçe” başlığıyla 12 dilde hazırladığı dilekçeyi dağıtıyor, barış sürecine destek istiyor.

 

Bisikleti ile geçtiğimiz yıl Haziran ayında Ankara’dan yola çıkan ve Türkiye’nin 3’de 1’ini dolaşan barış gönüllüsü Ali Nezihi Arın, “Dünya Barışı için dilekçe” başlığı ile 12 dilde hazırladığı dilekçeyi resmi daireler, okullar, ev ve esnafı dolaşarak dağıtıyor.

Başlatılan çözüm sürecine katkı sağlamak için yollara düştüğünü belirten barış gönüllüsü Ali Nezihi Arın, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemizde kardeşlik, barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyorum isimli barış dilekçesini dağıtıyoruz ve vatandaşlarımızdan imza alıyoruz. Toplanan imzaları TBMM'ye teslim etmeyi planlıyoruz. İmza kampanyası bilgileri, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı’na da verildi. Umuyorum, hem yurtta hem dünyada barış olacak. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Ankara’dan tüm Türkiye’ye bu dilekçeleri dağıtmak üzere yola çıktım. Türkiye’nin 3’te birini dolaştım. İl, ilçe ve beldelere uğrayarak buradaki resmi kurumu ve kuruluşlar başta olmak üzere ulaşabildiğimiz her noktaya dilekçeleri teslim ediyor ve destek istiyoruz. Ülkemizde başlatılan bir çözüm süreci var. Gittiğimiz her noktada bu sürece ilişkin olumlu tepkiler alıyoruz ve bizde bu sürece halkımızın destek vermesini istiyoruz. Hedefim bu süreci 2 yıl içerisinde bitirmek. İnsanlarımızı kurumlarımızı kuruluşlarımızı barış sürecine daha fazla katkı sağlayabilmesi için bir vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluğumu yerine getirmek istiyorum gittiğim her yerde gördüğüm ilgi de bizleri mutlu ediyor insanlarımıza bu yönde desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)