Kdz.Ereğli'de yolun karşısındaki çocuk parkına geçmek isterken tırın çarpması sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğun cenazesi toprağa verildi.

 

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan Muhammet Ali Çınar'ın cenazesi Kışla Mahallesi Potbaşı Camisi'ne getirildi. Helallik alınmasının ardından küçük çocuğun cenazesi şehir mezarlığında toprağa verildi.

 

UYSAL GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Cenaze törenine katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın göz yaşlarını tutamadığı görülürken acılı baba Ferhat Çınar'ı ise yakınları teselli etmeye çalıştı. Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi parti ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan Uysal'ın camiye gelişinde çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli resmi ve sivil polislerin yanı sıra belediye başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ile muhtarların Uysal'ın etrafını çevrelediği görüldü.

 

BARİKATLAR KALDIRILDI

Dün yaşanan kazanın ardından bölgede çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşadığını belirterek yol güzergahını ulaşıma kapatan mahalle sakinlerinin talebi üzerine özel bir şirketten istenen iş makinesi atıl durumdaki eski yolu yeniden ana yola bağlayarak tırların geçişine açtı. Kazanın yaşandığı Potbaşı Sokak üzerinde çöp konteynırları sabah saatlerinde kaldırılırken otomobil ve hafif ticari araçların geçişine Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin gözetiminde izin veriliyor.

 

YAŞANAN OLAY

Tuncay Karabıyık yönetimindeki 67 TY 925 plakalı tır, Kışla Mahallesi Potbaşı Sokak üzerinde, yolun karşı tarafındaki çocuk parkına geçmek isteyen 5 yaşındaki Muhammet Ali Çınar'a çarptı. Tırın altında kalarak olay yerinde hayatını kaybeden Çınar'ın cansız bedeni, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarıldı.

 

OLAYLARI EMNİYET MÜDÜRÜ ÖNLEDİ

Kışla Mahallesi Potbaşı Sokağı'nda yolun karşısındaki çocuk parkına geçmek isteyen 5 yaşındaki Muhammet Ali Çınar'ın bir tırın çarpması sonucu ölümünün ardından mahalle halkı olay yerinde toplandı. Vatandaşlar araçları ve çöp konteynerleriyle barikat oluşturarak yolu trafiğe kapattı. Bölgede çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşandığını belirten mahalleliler sorunun çözümü için Ereğli Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın gelmesini istedi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, vatandaşları yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Halkın taleplerini dinleyen Küçük, kazanın yaşandığı yerle ilgili taleplerinin yetkililere ulaştırılması konusunda gereken katkıyı sağlayacağını söyledi. Mahalle sakinlerinin yaklaşık 5 saat süren eyleminin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da olay yerine gelerek talepleri dinledi. Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüklerini aktaran Çaturoğlu, "Bu yolu trafiğe açacağız. Trafik kurallarına göre nasıl açılması gerekiyorsa ben o riski alıyorum." ifadelerini kullandı. Vatandaşların talebi doğrultusunda özel bir şirketten istenen iş makinesiyle atıl durumdaki eski yolun yeniden ana yol ile bağlantısı sağlandı. Eylem yapan grup, yolun açılmasının ardından dağıldı.

 




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)