Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabulünün, modern dünyanın insan hakları ve özgürlüklerine dair değerlerini yerle bir ettiğini bildirdi.
Ertem, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa Senatosu kararının, düşünce ve ifade hürriyetini ihlal eden nitelikte olduğunu belirtti.
Ertem, şunları kaydetti:
Fransa Senatosu'nda kabul edilen inkar yasasının düşünce ve ifade hürriyetini ihlal eden niteliğine bir kez daha vurgu yapıyoruz. Tarihçilerin dahi üzerinde ittifak edemediği tarihsel olayların, inkar yasası olarak nitelendirilerek Fransız Senatosunca kabul edilmesi, aslında Fransızların kendi tarihlerine ve sıkça dile getirdikleri 'özgürlük' kavramlarına açıkça aykırı olması anlamına gelmektedir. Bu noktada, Fransız düşünürü Descartes'in şu sözlerine yer vermek yeterli olacaktır: 'Düşünüyorum o halde varım!' Düşünmeyi ve ifadeyi yasaklayan senatonun bu kararının, modern dünyanın, insan hakları ve özgürlüklerine dair değerlerini yerle bir ettiğini ifade ediyoruz. Fransa Senatosu'nun kararını kınıyoruz, Fransa Devlet Başkanı'nı evrensel hukuka saygı duymaya ve onun gereklerine uygun davranmaya davet ediyoruz.