Zonguldak Barosu Başkanı Av.Kerem Ertem Bursa Barosu üyesi bir avukata yapılan saldırıyı kınadı.
Zonguldak Barosu Başkanı Av.Kerem Ertem yaptığı yazılı açıklamada, "Bursa Barosu üyesi Av. Gülsevim Baysal'a, mesleki faaliyetini gerçekleştirdiği sırada, müvekkili kurumun borçlusu tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz. Saldırgan yakalandıktan sonra, meslektaşımızın bu girişimlerini paylaşan bütün avukatları vuracağını küstahça ifade etmiştir. Bilinmelidir ki, kanunların verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde, adaletin sağlanması, hukukun işlemesi, adil yargılamanın gerçekleşmesi adına çalışan avukatlar, halkın ve bireyin yargı içindeki sesi ve temsilcisidir.
Bu anlamıyla, yargısal faaliyet gerçekleştiren avukatların, hakim ve savcılar kadar yargılama faaliyetlerinin ortağı veya paydaşı olduğu açıktır. Avukatlar, hakkın sağlanması, korunması veya hakim olması yönündeki faaliyetleri ile müvekkillerinin hukuk dünyasındaki konumlarını sağlamlaştırmak, haklılıklarını tespit etmek, haklarını almak anlamında faaliyet gösterirler. Dolayısıyla avukatların, müvekkilinin haklarını korumak ve sağlamaktan başka amaçları olmamıştır. Meslektaşımız Av. Gülsevim Baysal'ın müvekkilinin kim olduğunun da önemi yoktur. Önemli olan, saldırıda bulunan kişinin, kendi haklarını korumak adına başvuracağı yolları denemeden, şiddete başvurmuş olması, yaptığını haklı ve üstün bir değermiş gibi görmesidir. Bu tehlikeli bir yaklaşım olduğu kadar, kabul edilemez bir bakış açısıdır.
Kendi hakkını veya haksızlığını üstün değer, tek değer veya öncelikli gören anlayışla mücadele sadece avukatların değil; bütün halkımızın görevidir. Avukatlar, hep, hakkın peşinden gitmiştir. Saldırıyı kınar, meslektaşımıza sağlık dileriz" dedi.