Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilciliği Cengiz Başaran, yaptığı yazılı açıklama ile AKP iktidarının 'Kürt Açılımı'  girişimini eleştirdi.
Başaran, "AKP iktidarını da aklını başına almaya, basiretli ve akılcı davranmaya, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.
AKP hükümetinin yaptığı uygulamalarla teröristten merhamet bekler duruma geldiğini ifade eden Kdz. Ereğli Eğitim İş Başkanı Cengiz Başaran açıklamasında şunları kaydetti:
"Son günlerde AKP iktidarının  "Kürt Açılımı" girişimi terör örgütü PKK'yı iyice azdırmış, saldırganlaştırmıştır. AKP hükümeti ise yaptığı uygulamalarla adeta teröristten merhamet bekler duruma gelmiştir. Dolayısıyla iktidar dökülen kanların vebali altındadır.
Emperyalizm ders aldığı bu topraklarda intikam peşindedir. Bu intikamını da işbirlikçilerini, uşağı ve maşası  durumundaki PKK terör örgütünü, onların siyasi uzantısı olan DTP' yi kullanarak almaya çalışmaktadır.
AKP iktidarının yumuşak ve gevşek tavrından cesaret alan PKK teröristleri, saldırılarını yoğunlaştırmışlardır. Daha dün Eruh'ta, Çukurca'da ve Van'da 10 askerimiz hunharca şehit edilmişlerdir. Suçlular sadece hain, eli kanlı PKK teröristleri değildir. Teröristleri azmettiren stratejik ortağımız ABD ve AB  emperyalist güçleri de onlar kadar suçludurlar.
Yine kan, yine gözyaşı, yine yüreklerde acı ve sancı var. Bu ulus fidanlarını, kınalı kuzularını ve geleceğini kaybediyor. Her gün şehit vermeye devam ediyor. Türk ulusu bütün bu olanları ve yaşananları asla hak etmiyor.
Eğitim-İş Sendikası olarak; hain terörü bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. AKP iktidarını da aklını başına almaya, basiretli ve akılcı davranmaya, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz."