Çaycuma Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Rıfat Sarsık’ın Sanayi Şurasına katıldığı ve elde ettiği bilgileri paylaştığı bildirildi.

 

Çaycuma TSO’dan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

VII. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştılar. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık da VII. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılarak ticaret ve sanayinin temsilcileri ile bölgemizin bütün sorunlarını ve çözüm önerilerini hükümetle paylaşma imkânı buldu.

 

 Şura’nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını belirterek, “Ekonomide atılım yapmamızı sağlayan reform ateşi yeniden canlansın” dedi. İcracı ve reformcu anlayışın devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün bu anlayış ile büyük başarı hikayeleri yazdığına değindi.

 

Şura için oda, borsa ve konseylerin kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mikro ve makro sorunlarının belirlendiğini sonra da çözüm önerilerinin hazırlandığını anlattı ve Başbakan Erdoğan’a da özel sektöre desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, "Cumhurbaşkanı seçilirsem Türkiye'nin istikametinde, Türkiye'nin değişiminde, yürüyüşünde hiçbir değişiklik olmayacaktır. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir hükümet el ele vermek suretiyle Türkiye'yi çok daha hızlı bir uçuşa geçirecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın" ifadesini kullandı.

 

Şura sonrasında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık şu açıklamayı yaptı: “81 il 160 ilçede Türk özel sektörünü temsil eden Oda ve Borsalar tüm Türkiye’de 1,5 milyon müteşebbisi temsil ediyorlardı. Biz de bölgemizle ilgili tespit ettiğimiz beş konuyu bildirdik. Ekonominin yaşadığı sorunları, tespitleri ve çözümlerini paylaştığımız güzel ve önemli bir şura gerçekleşti. Bizler de Filyos Endüstri Bölgesi’ndeki altyapı çalışmalarının tamamlanmaması, Filyos Limanı Altyapı ihalesinin neticelendirilmemesi ve liman çalışmalarına başlanamaması, Filyos Çayı’nın ıslahı ile ilgili sedde ve baraj çalışmalarının tamamlanmaması, bölgemizin “IPARD Proje Destekleri” gibi teşviklerin kapsamı dışında kalması ve karayollarımızın özellikle de ilçelerararası bağlantılarının bakımsızlığı ve yenilenmemesi gibi sorunlar ile çözüm önerilerimizi bildirdik. Ayrıca Maden İşletmelerinin sorunlarının çözülmesi de gündeme gelmiştir. Şura da TOBB camiası olarak huzur ve istikrar içinde ekonominin kurmaylarıyla gereken paylaşımların yapılması ve hükümet yetkililerine bunların iletilmesinin sonuçları da olumlu olacak ve en kısa zamanda çözümlere ulaşılacaktır.” dedi.

 

(Haber Merkezi)