Kdz. Ereğli’deki yerel gazeteler içinde ikinci sarı basın kartı da  Gazeteniz Önder’in gazetecisine  geldi. Sayfa Editörümüz Derya Cebesoy Tetik, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden gönderilen sarı basın kartını Zonguldak Valiliği’nden teslim aldı.

 

 

Gazeteci için en büyük hayallerin başında Başbakanlık’a bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden alınan sarı basın kartına sahip olmak gelir. Bu kartı alabilmek için gerekli koşulları taşımak ve bu koşullar çerçevesinde bekleme süresini de tamamladıktan sonra Sarı Basın Kartı Komisyonu’nun incelemesinin ardından “sarı basın kartını hak etti” kararının çıkması meslek aşkını ateşlendirir. Verilen onca mücadelenin ve emeğin karşılığında “sarı basın kartlı gazeteci” kimliğini elde etmenin manevi hazzını yaşamak herkese nasip olmaz.

 

Gazeteniz Önder’in Sayfa Editörü Derya Cebesoy Tetik Kdz. Ereğli’de gazeteciliğe tabandan başladı. İlçenin Bayat Köyü’nden kar yağmur demeden yollara düşerek her koşulda mesleğini yerine getirmek için büyük özveriyle yıllarca hizmet verdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Gazeteci kimdir?” kriterlerine uygun çerçevede yasal sorumluluklarını yerine getirerek çalıştı ve kendini geliştirdi. Başbakanlıka bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne de “sarı basın kartı başvurusunu” yaptıktan sonra 28 aylık bekleme süresini de tamamladı ve nihayetinde her gazetecinin hayalindeki sarı basın kartını almaya hak kazandı. Sarı Basın Kartı Komisyonu’ndan çıkan karar doğrultusunda hazırlanan kartı da teslim edilmek üzere Zonguldak Valiliğine gönderildi. Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Birsen Özyurt’ta “teslim aldım” belgesini imzaladı ve İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı Mehmet Zafer Alas’tan da 015232 nolu sarı basın kartını aldı.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Yerel Basın Ödülleri-2008” yarışmasında da “Çanakkale içinde” başlıklı fotoğraf ile birinciliği bulunan Derya Cebesoy Tetik, ayrıca TGC üyesi.

 

Kdz. Ereğli’de gazete sahibi olarak iki kişide sarı basın kartı bulunuyor. Gazeteniz Önder’in Sahibi Celal Bozkuş’un dışında Refikimiz Değişim’in İmtiyaz Sahibi Yüksel Balcı’da sarı basın kartına sahip.

 

Gazeteci olarak ise sarı basın kartına sahip iki gazeteci de Önder’de çalışıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi ve Sorumlu Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş’tan sonra şimdi de Derya Cebesoy Tetik bu hakkı elde etti. Gazeteniz Önder’in sahibi, Sorumlu Müdürü ve Sayfa Editörü hem sarı basın kartı sahibi, hem de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi.

 

Ayrıca Kdz. Ereğli’de yaygın basın Dünya'dan Sebiha Polat Toprak’ta sarı basın kartı bulunuyor.

 

Sürekli sarı basın kartı sahibi ise tek kişi. O da ilçede ilk gazeteyi kuran Bedri Erel.

 

Zonguldak Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Birsen Özyurt, Derya Cebesoy Tetik'e sarı basın kartını imza karşılığında verdi.