Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kursu başarıyla bitiren arıcılara sertifikaları verildi.

 

Ormanlı Belediye binası önünde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, arıcılığın son dönemlerde bölge için ciddi bir gelir kaynağı olmaya başladığını bu doğrultuda düzenlenen kurslara da vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

 

Ormanlı Belediyesi’nin bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğini belirten Başol, “47 Kursiyeri teorik ve pratik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Beldemizde son dönemlerde bu doğrultuda düzenlenen kurslara vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri de mutlu ediyor. Arıcılık ta son yıllarda bölgemizin önemli geçim kaynaklarından biri haline geldi” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kursu tamamlayanlara belgeleri verildi. Etkinliğe Düzce Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, kurs öğretmeni Öner Daşdemir, köy muhtarları, kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)