Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, Bülent Ecevit Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğrencileri ile tanışma ve dayanışma toplantısı düzenlendiğini bildirdi.

 

“400 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI”

Bir meslek kuruluşu olarak kurulan, 10 oda ve yaklaşık 8 bin üyesi bulunan TMMOB’nin 2013 yılında oda sayısının 23’e üye sayısının ise 400 binin üzerine ulaştığını belirten Koç, TMMOB’nin çalışmalarını 23 oda, Odalara bağlı 197 şube ve 45 İl Koordinasyon Kurulu ile sürdürdüğünü hatırlattı. 2013 yılı itibarıyla TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulunda 10 oda görev aldığını açıklayan Koç yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

 

“EMEKTEN VE HALKTAN YANADIR”

“İlimizde bu Odalardan, Maden Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası Şube bazında, diğer odalar ise Temsilcilik bazında faaliyetlerini sürdürmektedir. TMMOB'nin Temel ilkeleri ve Çalışma anlayışı; TMMOB ve bağlı Odaları; Mesleki demokratik kitle örgütüdür. Bilimden emekten ve halktan yanadır. Gücünü sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alır. Barıştan yanadır. Meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayırmaz. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası 18 Mayıs 1974 yılında kurulmuştur. Zonguldak Temsilciliği de 1980’li yılların başından itibaren bugüne kadar örgütsel faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

BAŞARI TEMENNİSİ

Odamızın başta gelen ilkeleri arasında; Jeoloji mühendisliği eğitiminin gelişmesine katkıda bulunmak, dört yıllık temel jeoloji mühendisliği eğitiminde birlikteliğin sağlanması yönünde çalışmalar yapmak, mesleğin gelişmesi ve tanıtılması ile ilgili teknik kongre, seminer, sempozyum, konferans, sergiler düzenlemektir.  Ayrıca, Üyelerin birbirleri ile ve toplum ile ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, Meslek disiplini ve ahlakı korumak ve Ülkedeki demokrasi mücadelesinde yer almaktır. Bu itibarla Bülent Ecevit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümüne, 2013-2014 öğretim döneminde yeni gelen öğrencilerimize, genç meslektaş adaylarına hoş geldiniz diyor, başarılı bir öğrenim dönemi geçirmelerini diliyorum”