İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 54’üncüsünü gerçekleştirdiği Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. The Marmara Taksim Oteli’nde yapılan törende; TGC Başkan Orhan Erinç, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Genel Sekreter yardımcısı Zafer Atay, TGC Yönetim Kurulu üyeleri Recep Yaşar, Orhan Ayhan, Celal Toprak ve Arif Kızılyalın hazır bulundu. Törene ayrıca TGC Onursal üyeleri Dr.Mücahit Atmanoğlu,Prof.Dr.Turgay Atasü ve Dr. Oktay Duran ile TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, Betül Mardin, Doğan Hızlan’ında  aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Latek Holding A.Ş. desteğiyle düzenlenen ödül töreni, hayatını kaybeden gazeteciler ve basın emekçileri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sunuculuğunu Başak Şengül’ün yaptığı törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç yaptı.

İYİ GAZETECİLİK ÖRNEKLERİ

Erinç, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, 2012 yılında 54’üncü yılına ulaştı. Bu aynı zamanda meslek adına konulan ve gelenekselleşen ilk ödül olma özelliğini de belgelemiş oluyor. Yine bu ödüllerin bir başka anlamı da Türkiye’deki gazetecilik konusundaki tartışmaların yanı sıra Türkiye’de iyi gazetecilik yapıldığının örneklerinin de bulunduğuna ilişkin bir gösterge oluşturması. O nedenle hem ödüle aday olanları, hem ödül kazanları hem de övgüye değer bulunan meslektaşlarımızı kutluyoruz” dedi.

TÜRKİYE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA ELEŞTİRİLİYOR

Türkiye’deki ifade özgürlüğü konusuna değinen Erinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin verilmekte oluşu, gazeteciliğin yapılmakta oluşu, Türkiye’de ifade özgürlüğü sorununun çözüldüğü anlamına gelmiyor. Hepinizin bildiği gibi; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesine gönderme yaparak Türkiye’yi ifade özgürlüğü yönünden eleştirmektedirler. Bu eleştirmeler bir başka nedene de dayandırılmaktadır. Türkiye, dünyada gazetecisi en çok hapiste olan ülkeler sıralamasından ne yazık ki kurtulamamaktadır. Bu yasalarımızdaki bazı suç tanımlarının genel suç haline getiriliyor olması, yoruma açık olması ve tabii ki 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Yasası ile onu izleyen Terörle Mücadele Yasası ile ilgili Yargıtay içtihat kararlarının henüz oluşmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü yargı katları şu anda kendi yorumlarına göre uygulama yapmaktadır. Ama şu da açık bir durumdur ki; Terörle Mücadele Yasası’nda yardım ve yataklık, propaganda gibi daha az cezayı öngören 6, 7, 8’inci maddeler vardır. 4. Yargı paketiyle görece de olsa buradaki cezalarda indirim ya da suç tanımlarında biraz daha açık tanımlar getirilmiştir. Ben gazeteci ve gazetecilik meslek örgütü yöneticisi olarak bu değişikliklerin uygulanmasından kuşku duyduğumu belirtmek durumundayım. Çünkü bugüne kadar andığım maddelerde var olan suçlar, ne yazık ki uygulanmamış, Cumhuriyet Savcıları davaları terör örgütü üyeliği yönünden açmışlar; terör örgütü üyeliği suçu, katalog suçlar arasında sayıldığından tutuklamalar gündeme gelmiş, meslektaşlarımızın tutukluluk süresinin 6 yıla kadar uzamasına yol açmıştır. O açıdan bu değişikliğin uygulanmasını diliyor ve bekliyoruz. Ama uygulanmazsa yadırgamayacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz”

TAVSİYE KARARLARI TÜRKİYE’YE GELMEMEKTE…

Erinç, “Türkiye, Avrupa Konseyi’ne kuruluşundan hemen sonra katılan üye devletlerden biridir. Bu örgütün Bakanlar Komitesi ifade özgürlüğü konusunda bazen yılda 1, bazen de 2 kez toplantı yapmakta. Sözleşmenin 10. maddesinin daha geniş bir biçimde yorumlama yolunu seçmektedir. Türkiye de bu toplantılara katılmakta, alınan tavsiye kararlarını imzalamakta. Ama imzalayanlar geri dönmekte, tavsiye kararları Türkiye sınırları içine gelmemektedir. Bu bir çelişkidir” dedi.

“FAZIL SAY’IN MAHKUMİYETİNİ YAŞADIK”

Sanatçı Fazıl Say’a verilen cezaya da değinen Erinç, “Bunun son örneğini Fazıl Say’ın mahkumiyetiyle yaşamaktayız. Bir devlet yetkilisi,mahkumiyeti değerlendirirken ‘provokatif olduğu için cezalandırıldığını’ söylemiştir. Aslında Türkiye’nin de imzası bulunan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 2004 yılındaki kararında, ifade özgürlüğünün kullanışında provokatif , saldırgan, abartılı ve tahrik edici görüşlerin de açıklanabileceği konusunu kaleme alarak Türkiye’nin de imzasıyla Türkiye’ye göndermiştir. Ama biz siyaset olarak hukuku kendi açımızdan yorumlamayı tercih eden ülke konumunda olmaktan ne yazık ki kurtulamıyoruz. Şu da bir gerçektir ki; Türkiye’de hukukla siyaset çok sık karşı karşıya gelmekte ve hukukun geçerli olması gerekirken siyaset ağır basmaktadır. Bu da Türkiye’deki hukuk anlayışının eleştirilmesine farklı bir neden oluşturmaktadır. Diliyoruz ki gelecek ödül törenlerinde bu yakınmalar yerine ifade özgürlüğünde aldığımız yolun övgüsünü yapma olanağını bulalım. Ama bugün ne yazık ki Türkiye’de bunları söylemek zorundayız” diye konuştu.

BÜYÜK BİR CİDDİYETLE SÜRDÜRÜYOR

TGC Başkanı Orhan Erinç’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Sunucu Başak Şengül, tören hakkında şunları söyledi: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1959 yılından bu yana 54 yıldır Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri çalışmalarını büyük bir ciddiyetle sürdürüyor. Gazetecilerin kendi başvurularıyla eserlerini gönderip yarışmaya katılabilmelerinin yanı sıra yönetmelik gereği, gazete ve televizyon yöneticilerinden ve iletişim fakültelerinden de Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri için aday göstermeleri isteniyor” ifadesini kullandı.

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER KONUŞTU

Gazetecilik kategorisinde Haber-Siyasal dalında Cemal Doğan, Habertürk Gazetesi’nde 15.03.2012 tarihinde yayımlanan “Erbakanlar Yalı ve Para için Davalık Oldu” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Doğan, ödülü TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun elinden aldı. Doğan, ödülünü alırken şunları söyledi: “ Bu haberle hakkımda soruşturma açıldı. Suçum, yargıyı etkilemekmiş. Fakat sonra ne oldu biliyor musunuz? Kardeşler barıştı, uzlaştı. Savcı takipsizlik verdi. Savcı 2 hafta sonra terfi etti. Onlar anlaştı olay kapandı. Benim hakkımda soruşturma açıldı. Soruşturma devam ediyor” dedi. Yine aynı dalda Namık Durukan Milliyet Gazetesi’nde 24.09.2012 tarihinde yayımlanan “Ve Bir Gün 62 Tabut Döner Geriye” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü. Ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto’nun elinden alan Milliyet muhabirlerinden Durukan, ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu belirterek sınırı aşarak yazdığı haberi çok zor şartlarda yazdığını söyledi.

İŞSİZ GAZETECİLER ADINA…

Gazetecilik kategorisinde Haber-Ekonomi dalında Yurt Gazetesi’nde 26.03.2012 tarihinde yayımlanan “KC’den Battılar TOKİ’den Çıktılar” başlıklı haberiyle Berivan Tapan ödüle değer bulundu. Tapan Ödülü’nü Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan’ın elinden aldı. Haber hakkında kendisinin de yargılandığını söyleyen Tapan, gazetecilerin yaşadığı zorluklara değindi. Tapan, “Bu ödülü işsiz gazeteciler, mobbinge uğrayan gazeteciler adına alıyorum” dedi. Yine aynı dalda Radikal Gazetesi’nde 09.04.2012 tarihinde yayımlanan “Akbabalar” başlıklı haberiyle Sibel Cingi övgüye değer görüldü. Cingi’ye ödülünü TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto takdim etti. Haberde konu olan kişilerin yaptığı haberle mağduriyetlerinin giderildiğini beliten Cingi, bu nedenle mutlu olduğunu aktardı.

UMUDUM YEŞERDİ

Gazetecilik kategorisinde Haber Çevre dalında Serkan Ocak, Radikal Gazetesi’nde 04.12.2012 tarihinde yayımlanan “İzmir’in Çernobili” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Ocak’a ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş verdi. Gazetecilerin yaşadıkları zorlurlar nedeniyle kimi zaman umutlarını kaybettiklerini belirten Ocak, bu ödülle umutlarının yeşerdiğini anlattı. Ocak, “Hep bir umut ile sonunda bir ışık gördüğümü düşünüyorum. Sonuna kadar gazetecilik yapmak istiyorum” dedi. Yaptığı haberle ilgili olarak da “Kimse bana dava açmadı. Kimse oradaki şirkete soruşturma açmadı” şeklinde konuştu. Aynı dalda Sabah Gazetesi’nde 30.04.2012 tarihinde yayımlanan “Mühendis İşi Bir Tsunami“ başlıklı haberiyle Erhan Öztürk övgüye değer görüldü. Öztürk’e ödülü TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay verdi. Öztürk, haberin hikayesini anlattı.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN ALDI

Haber eğitim dalında Posta Gazetesi’nde 06.09.2012 tarihinde yayımlanan “O Şimdi Öğretmen” başlıklı haberiyle Nedim Şener ödüle değer bulundu. Şener, ödülünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı. Şener, aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tutuklu gazetecilerin ve öğrencilerin varlığının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Şener, “Tabii tutukluluk ve eğitim konusu bir araya gelince bu ödülü şu anda terörist diye tutuklanan üniversite öğrencileri için alıyorum. Onları saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. Aynı dalda Milliyet Gazetesi’nde 21.09.2012 tarihinde yayımlanan “Mamak’ta Bir Hababam Sınıfı” haberiyle Ayşegül Kahvecioğlu övgüye değer görüldü. Ödülünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver takdim etti. Kahvecioğlu, ödül almanın heyecanını yaşadığını anlattı.

HUKUK BİLMEZLİĞİN SAĞLIK ALANINA YANSIMASIYDI

Haber Sağlık dalında Hürriyet Gazetesi’nde 09.11.2012 tarihinde yayımlanan “İki Kez Öldü” başlıklı haberiyle Mesude Erşan ödüle değer bulundu. Öncelikle sağlık sektörüne yaptığı haberlerle katkıda bulunan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’e teşekkür eden Erşan, "Benim haberim de malesef bir yargı konusu oldu. Bir hukukçunun hukuksuzluğu ve hukuk bilmezliğinin sağlık alanına vahim bir yansımasıydı” dedi. Aynı dalda Radikal Gazetesi’nde 16.08.2012 tarihinde yayımlanan “Öldüren Neşter” başlıklı haberiyle Mine Tuduk övgüye değer görüldü. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ödül verdi. Tuduk, “Çok heyecanlıyım. Habercilik kalple yapılan bir iş” diyerek mesleğe olan sevgisini aktardı.

KÜLTÜR SANAT MAGAZİN DALINDA

Haber Kültür Sanat-Magazin dalında Akşam Gazetesi’nde 25.08.2012 tarihinde yayımlanan “Taş Atan Mardin’li Brando” başlıklı haberiyle Melis Apaydın ödüle değer bulundu. Apaydın’a ödülünü TGC Onursal üyesi Oktay Duran takdim etti. Aynı dalda Habertürk’te 26.02.2012 tarihinde yayımlanan “Yersiz Yurtsuz Bir Orkestra” başlıklı haberiyle Heja Bozyel övgüye değer görüldü.

GENÇLERE TAVSİYE

Haber Spor dalında Hürriyet Gazetesi’nde 21.02.2012 tarihinde yayımlanan “ Dünya Böyle Yarış Görmedi” başlıklı haberiyle Celal Demirbilek ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan’ın elinden alan Demirbilek, bugüne kadar 189 ödül aldığını aktararak genç meslektaşlarına “Bizim meslek bayağı zor bir meslek. Sevmek ile gazetecilik başarısı gerçekleşiyor. Ben mesleğe 17 yaşımda başlamıştım, şu an da 60 yaşındayım. O sevgi söndüğü zaman ben de emekli olacağım” tavsiyesinde bulundu.

Kemal Ilıkkan, Birgün Gazetesi’nde 07.06.2012 tarihinde yayımlanan “Nurettin, Buz Gibi Ofsaytta” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü. Ilıkkan, ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan'ın elinden aldı. Köşe Yazısı dalında Yeni Şafak Gazetesi’nde 25.05.2012 tarihinde yayımlanan “Özür Açıklanmaz, Özür Dilenir!” başlıklı köşe yazısıyla Ali Akel ödüle değer bulundu. Ödülü Akel adına Star Gazetesi Editörü Mehmet Ali İzmir aldı. İzmir'e ödülü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar verdi.

 ÖDÜLÜ ASLINDA UĞUR MUMCU ALDI

Araştırma dalında Nevzat Onaran, Evrensel Gazetesi’nde 3l.05-03.06.2012 tarihinde yayımlanan “Suphi’nin Fermanı Meclis’te Açıklandı” başlıklı araştırmasıyla ödüle değer bulundu. Onaran, yaptığı araştırmanın detaylarını anlattı. Cumhuriyet Gazetesi’nde 26-30.11.2012 tarihinde yayımlanan “Türkiye Üzerinde Rabıta Gölgesi” başlıklı araştırmasıyla Işık Kansu övgüye değer görüldü. Kansu'ya ödülünü TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto verdi. Kansu, "Aslında bu çalışma benim çalışmam değil. Uğur Mumcu ölümünden 20 yıl sonra ödül aldı” dedi. Kansu, Uğur Mumcu'nun Rabıta kitabında Türkiye'yi bugün yöneten kadroları 26 yıl önceden bildiğine dikkat çekti. Kansu “ Tutuklanan, meslektaşlarımız için adelet istiyorum. Ona da ulaşacağımıza inanıyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Röportaj dalında Tekin Atay, Habertürk Gazetesi’nde 18-20.10.2012 tarihinde yayımlanan “Bebeği Emzirmem” başlıklı röportajıyla ödüle değer bulundu. Atay, "Kimse gerçekten gazetecilik yaptığı için cezaevinde olmasın" dileğinde bulundu. Şenay Yıldız, Akşam Gazetesi’nde 01-02.09.2012 tarihinde yayımlanan “Kurtarın Beni” başlıklı röportajıyla övgüye değer görüldü. Spor Köşe Yazısı  dalında Atilla Türker, Habertürk Gazetesi’nde 20.09.2012 tarihinde yayımlanan “Hava, Şampiyonluk ve Yaşam!” başlıklı yazısıyla ödüle değer bulundu. Türker ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan'ın elinden aldı. Türker, mutluluğunu dile getirdi. Radikal Gazetesi’nde 18.04.2012 tarihinde yayımlanan “Masum Değiliz Hiç Birimiz” spor köşe yazısıyla Banu Yelkovan övgüye değer görüldü. Yelkovan ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ayhan'ın elinden aldı.

TASARIM HABERLE BÜTÜNLEŞİNCE...

Zaman Gazetesi’nin 24.11.2012 tarihli birinci sayfasıyla Ali Yağmur ödüle değer bulundu. Yağmur, "Tasarım gazetenin vazgeçilmez ikizidir. Bu farklılığı gören ve ödüle değer görenlere teşekkür ediyorum. Tasarım haberle bütünleştiğinde, tasarımcının duygularıyla yoğrulduğunda anlam kazanıyor" ifadelerin kullandı. Habertürk Gazetesi’nin 11.08.2012 tarihli birinci sayfasıyla Muharrem Özyurt övgüye değer görüldü. İç sayfa düzeni dalında Star Gazetesi’nin 21.05.2012 tarihli 18. sayfasıyla Gökhan Öz ödüle değer bulundu. Sözcü Gazetesi’nin 22.09.2012 tarihli 12 ve 13. sayfasıyla Hakkı Alakavukoğlu övgüye değer görüldü. Spor Sayfası Düzeni dalında; Habertürk Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihli Spor Sayfasıyla Büşra Öztürk ödüle değer bulundu. Sözcü Gazetesi’nin 18.11.2012 tarihli spor sayfasıyla İbrahim Kasap övgüye değer görüldü

KARİKATÜR VE HABERİN İLİŞKİSİ

Penguen Dergisi’nde 25.10.2012 tarihinde yayımlanan “Ben de Gazete Çıkardım” başlıklı karikatürüyle Selçuk Erdem ödüle değer bulundu. Erdem, "Bizim karikatür yapabilmemiz için de güzel haberlere ve yazılara ihiyacımız var" diyerek haberin önemini vurguladı. Fotoğraf dalında İHA’da 24.03.2012 tarihinde yayımlanan “Öğrencilerin Yol Çilesi” konulu fotoğrafıyla Ahmet Bilge ödüle değer bulundu. Bilge haberin haberinhikayesini anlatarak öğrencilerin haber sayesinde mağduriyetlerinin giderildiğini, gazeteciliğin gönülen yapılan bir meslek olduğunu belirtti. Hürriyet Gazetesi’nde 12.12.2012 tarihinde yayımlanan “Oğlumu Bırakma” konulu fotoğraflarıyla Eyüp Serbest övgüye değer görüldü. Gazetecilik kategorisinde verilen ödüllerin ardından Televizyon dalında verilen ödüller dağıtıldı. TV Haber Dalında NTV’de 09.10.2012 tarihinde yayınlanan “Asi Nehrinde Can Pazarı” konulu haberiyle İbrahim Ateşoğlu ve Gökhan Gerçek ödüle değer bulundu. Ödüllerini TGC Başkanı Orhan Erinç, takdim etti. CHA’da 13.01.2012 tarihinde yayınlanan “Anne Bebeğini Kurtardı” haberiyle Burhan Demircioğlu, övgüye değer görüldü. Cihan Haber Ajansı Osmaniye Muhabiri Burhan Demircioğlu, adına ödülü alan Cihan Haber Ajansı İstanbul Muhabiri Serhat Dalgalıdere, haberden önce insana değer verdiği için Demircioğlu'nun çok önemli bir iş başardığını söyledi. Dalgalıdere sözlerine şöyle devam etti: "Habercilikten önce insanlığa önem verdiği için tüm gazeteciler adına ben Burhan Demircioğlu'na teşekkür ediyorum. Keşke hepimiz Burhan gibi olabilsek. Kendisi yüzme bilmemesine rağmen otomobiliyle sulama kanalına düşen anne ve bebeğini kurtarmayı başardı."

Haber Program dalında

NTV’de 29.10.2012 tarihinde yayınlanan “Kayıp Çocuklar Dosyası” Programıyla Ergün Güven ödüle değer bulundu. Güven, Türkiye'nin önemli ancak kenarda unutulan bir konusunun kayıp çocuklar olduğunu söyleyerek bu haberin de fikir takibi sonucunda yapıldığını anlattı.

TV Belgesel Dalında

TRT’de 10.07.2012 tarihinde yayınlanan “Bir Yurttaş Yaratmak” belgeseliyle Lütfi Özarslan ödüle değer bulundu. Habertürk’te 03-04.05.2012 tarihinde yayınlanan “Fidanlar Kırıldığında” belgeseliyle Tayfun Gönüllü övgüye değer görüldü. Belgeselin içeriği hakkında bilgi veren Gönüllü, TGC'nin bu ödülü sayesinde terfi ettiğini belirtti.

TV Kültür –Sanat- Magazin Programı dalında

TRT TÜRK’de 12.01.2012 tarihinde yayınlanan “Açık Şehir” programıyla Demet Haselçin ödüle değer bulundu.

TV Kamera Çalışması Dalında

DHA’da 03.09.2012 tarihinde yayınlanan “Suriye’den Akçakale’ye Düşen Top Mermisi” çalışmasıyla Ali Leylak ödüle değer bulundu.

Fox TV’de 04.12.2012 tarihinde yayınlanan “Fox Haber Ekibi Ölümden Döndü” çalışmasıyla Soner Dabağ övgüye değer görüldü. Dabağ, yaşadığı olayın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yeni yeni toparlandığını aktararak bu süreçte yanında olan ve kendisine bu ödülü veren TGCye teşekkür etti.

Radyo Haber Program Dalında

TRT’de 2012 yılı içinde yayınlanan “Sesli Rehber” programıyla Hakan Özalpuk ve Cumhur Özmakinacı ödüle değer bulundu

Bu yıl TV Spor Programı Dalında ve İnternet dalında ödüle değer eser bulunamadı.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Büyük Seçici Kurulu; Başka bir kurum tarafından ödüllendirildiği için değerlendirme dışı kalan ancak önemli bir gazetecilik başarısı olması nedeniyle 02.08.2012 tarihli Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan “Şebbiha’nın Düştüğü An” başlıklı fotoğrafıyla Bünyamin Aygün’ü Jüri Özel Ödülüne değer buldu. Aygün, “Türk haber fotoğrafçılığı Türkiye ve dünyada önemli işlere imza atıyor” dedi.

 NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu 2012 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Yönetmeliği kapsamında Nezih Demirkent Özel Ödülü’nün Arda Akın’a verilmesini kararlaştırdı. Hürriyet İnternet Sitesi’nde yayımlanan ve aralarında “Oslo İçin İfade Bombası” başlıklı haberinin yer aldığı başarılı gazetecilik örnekleri; ödül verilmesi için gerekçe kabul edildi. Akın’a ödülünü TGC Başkanı Orhan Erinç verdi.

TGC Başkanı Erinç, kapanış konuşmasında 56 yıldır mesleğin içinde olduğunu söyleyerek, "Umutsuz olma lüksümüz yok” diyerek genç meslektaşlarının umutlu olmalarını istedi.

ŞÜKRAN PLAKETİ VERİLDİ

Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerinin sonunda törenin düzenlenmesine katkıda bulunanlara şükran plaketleri verildi. Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’ın kızı Ece Turanlı plaketi, TGC Başkanı Orhan Erinç’in elinden aldı. Latek Holding A.Ş’ye verilen şükran plaketi ise Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan’a takdim edildi. Erdoğan’a plaketini TGC Genel Saymanı Gülseren Güver sundu.