Süleymanbeyler köyünde arı sütü üretimiyle geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Zeliha Morcu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Çam Balı Kongresi'nde Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkezi Birliği (TAB) tarafından "Hizmet Ödülü" verildi.

Eşi adına katıldığı törende ödülünü Tarım Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü İdari İşler Koordinasyon Daire Başkanı Ercan Yenidünya'nın elinden alan Serkan Morcu, TAB Başkanı Ziya Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.



Ödül sonrası gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret eden Serkan Morcu, eşinin başarısının pek çok kadına örnek olması gerektiğine değinerek şu ifadelere yer verdi:

"Ev hanımları sadece ev işlerinde değil istediğimiz takdirde her işin üstesinden gelebiliriz. Ben eşime yardım etmeye başladığımda 4 kovan arımız vardı. Daha sonra kendi imkanlarımız ile arı sayımızı 15'e çıkardık. 2016 yılında devletimizin başlatmış olduğu genç çiftçi projesine eşimin de desteği ile başvuru yaptım. Başvurum onaylandıktan sonra 40’ı arılı olmak üzere 50 kovan ve diğer arıcılık ekipmanlarını aldık. Bu aldığımız destek ile başta arı sütü olmak üzere arı ürünleri üretimimizi arttırdık. İlk başlarda yaptığım iş çevremizdekiler tarafından çok yadırgandı, başarılarımı gördüklerinde kendileri de bu işi yapıp yapamayacakları hakkında sorular sormaya başladılar. İl içinden ve çevre illerden yapmış olduğum arı sütü üretimini görmeye ve öğrenmeye gelenler oluyor. Bu vesile ile üretim tekniklerini görmek ve öğrenmek isteyen herkesi arılığımıza davet ediyoruz"

2018 yılı üretim hedeflerine ulaştıklarını anlatan Morcu, gelecek yıl üretimi arttırmayı planladıklarını belirtti.

 

(Haber: Derya Tetik)