YGS'de Türkiye 22'ncisi Umut Küçükaslan'da Kaymakam teşekkür etti.

Yükseköğretime Giriş Sınavında (YGS) Türkiye 22.'si olan Umut Küçükaslan, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. Küçükaslan beraberinde, TED Koleji Müdürü Selim Aslankaya ve Uğur Dershanesi Müdürü Osman Siral Tezel'le birlikte Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti. Çay ziyarette yaptığı konuşmada, bu başarının bir ilk adım olmasını temenni etti. Aynı başarıyı üniversiteye yerleşme sürecinde de beklediğini söyleyen Çay şöyle konuştu:

EREĞLİ'NİN İSMİNİ DUYURDUN
Böyle bir sınavda ilk yirmi ikiye girmek büyük bir başarıdır. Ereğli'nin ismini de duyurmuş oldun. Bu başarıda emeği olan herkesi ama öncelikle anne babanı kutluyorum. Ereğli, eğitim seviyesi yüksek bir kent. Bu açıdan tüm öğretmen arkadaşlarımızı ve idarecilerimizi kutluyorum. Özellikle de okul yapımına ve eğitim hizmetlerine gönül veren, destek olan hayırseverlere, sivil toplum kuruluşlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Okullarımızın birçoğunun hayırseverlerin ismini taşıması ve öğrencilerimizin yaptığı dereceler, kentin eğitime verdiği önemin bir göstergesidir.

TÜM OKULLARDA GÖRMEK İSTERİZ
Tabi bu başarının sağlanmasında eğitim alan ve eğitim verenlerin kaynaşması şarttır. Bu açıdan öğretmen ve veli öğrenci ilişkisindeki uyum başarıyı da koşullayacaktır. Biz bu başarıyı tüm okullarımız da görmek isteriz. Bir öğrenci velisi olarak, başarı duygusunun ne olduğunu anlayan birisi olarak, bu tür derecelerin çoğalmasını isterim. Öğretmenler ve velilerin gözlerinde bu sevincin pırıltısını görmemek mümkün değil

UYUMUN ETKİSİ VAR
Uğur Dershanesi Müdürü Osman Siral Tezel, Küçükaslan'ın 22. olduğu sınavın 1 milyon 8 yüz 7 bin öğrencinin katıldığı bir sınav olduğuna işaret ederek, Umut kendisi bu başarıyı yakalarken sınıfını da sürükledi. Sınıf arkadaşlarının tamamı ilk on binde derece aldı. Bu başarıda tabi ki okul, aile ve dershane arasındaki uyumun etkisi de var. Dershane olarak öğrencilerimizi sınava hazırlarken okul öğretmenleri ve ailelerle sürekli iletişim içinde oluyoruz dedi.

CUMHURİYET ALTINI
TED Koleji Müdürü Selim Aslankaya da  Umut ve diğer öğrencilerinin LYS sınavında da başarılı olacağına inandıklarını söyledi.  Kaymakam Çay tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirilen Küçükaslan'da teşekkür ederek eğitim hayatında daha başarılı sonuçlar almak için çalışacağını söyledi.