Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın Zonguldak’ın sorunlarına ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın 6 konu üzerinde talimatları olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Fatih Çakır yaptığı yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi:

ZONGULDAK’A YAPILACAK HASTANE

Bu konuda AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz yaptıkları bilgilendirmenin ardından Sayın Başbakanımız, Hastanenin bir an önce yapılması için ilgili birimlere talimat verdi.

KARAYOLLARININ DURUMU

Sayın Başbakanımız Zonguldak’ta yapımı devam eden, planlanmış tüm Karayolların bir an evvel bitirilmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

DEVREK’TEKİ TABUR ALANI

Devrek ilçemizdeki tabur alanıyla ilgili Sayın Başbakanımıza bilgi aktarılarak, ilgili mercilere burayla ilgili bir çalışma yapılması konusunda talimat verildi.

FİLYOS LİMANI

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yapılan bilgilendirmenin ardından Filyos Limanının süratle ihaleye çıkarılması için ilgili birimlere talimat verdi.

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRLERİ KURUMU

Zonguldak Milletvekillerimiz, Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) hakkında detaylı bilgi aktardıktan sonra işci alımı konusu dahil tüm konular değerlendirmeye alındı.

EREĞLİ TERSANELERİNİN SORUNU

AK Parti Milletvekillerimiz ile Sayın Başbakanımızın görüşmelerinde son olarak Ereğli Tersaneler bölgesinin sorunları ele alındı. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan’a detaylı bir çalışma hazırlaması talimatını vererek, bu konuda  Sayın Milletvekilimiz Candan’ı görevlendirdi.