Ak Parti Kdz. Ereğli İstişare toplantısı yapıldı.

İlçe Başkanı Fatih Çakır yaptığı açıklamasında Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 Aralık 2016 tarihinde Zonguldak’a geleceğini açıkladı.

Ayrıca Çakır, ilçede yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.


Çakır, toplantıda şu görüşlere yer verdi:

“Ereğli’de yaptıklarımızı sizlerle bilgilendirerek programı bugün biraz kısa tutup şehit cenazesine hep birlikte iştirak edeceğiz.

Teşkilatımızla ilgili mahalle ve köy temsilcilerimizi yeniden güçlendiriyoruz. Takviye gereken yerlere yeni isimlerle beraber güçlendirmeye devam ediyoruz.

 




‘EREĞLİ’MİZ İYİ YOLUNDA’

 

Beldelerimiz çok iyi çalışmalarını yürütüyor. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları oluşumlarını süratli bir şekilde tamamlıyoruz. İlçemizde Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Ana Kademe olarak bizler gece-gündüz hep birlikte çalışıyoruz. Hamd olsun Ereğli’miz iyi yolunda.

Okullarımızla ilgili çalışmalar devam ediyor, inşaatı devam eden okullarımız var. Yeni ilave edeceğimiz Ereğli Lisesi yani Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’nin bir an önce yıkım kararı geldi, onun yıkımını tamamlayıp yerine 32 derslikli lise kazandırmayı düşünüyoruz Ereğli’mize.

Bununla beraber Gülüç Vesile Dikmen Okulu’nun artık yenilenmesiyle ilgili yıkım kararı önümüzdeki günlerde onun da gelecek ve Gülüç’ümüze de 24 derslikli bir okul kazandıracağız.

 

PREFABRİK OKULLAR GELİYOR

 

Köylerimizle ilgili 3 tane artık çok maliyetli olmaması için devletimizin imkanlarını daha verimli kullanalım adına prefabrik okullarımız var. Şuan bir tane Soğanlı Yörük, bir tane Fındıklı, bir tane de Yalnızçam’a programa koydurduk. Bu okullarımızı da tamamlayarak o köylerdeki eğitim kalitesini de yükseltmek istiyoruz.

Ereğli’mizde onunda beraber devam eden Mesleki Eğitim Merkezi, Kız İmam Hatip Lisesi, Orhan Oğuz, Yazıcılar İlkokulumuz, buna bağlı Danişmentli’de ek dersliklerimiz devam ediyor.

 




YOLLARIN DURUMU

 

Yollarla ilgili malumunuz Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmalar devam ediyor, Kandilli tepesine kadar olan 8 Kilometrelik kısım kısa bir süre içerisinde double yol olarak trafiğe açacağız Kandilli tepesine kadar olan kısmı. Çalışmalar devam ediyor. Hava şartları izin verdiği sürece inşallah en kısa sürede bu yolu da vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Ereğli-Devrek yoluyla ilgili malumunuz ihalesi yapıldı. Heyelan dahil 145 Trilyon liraya 660 iş gününde bitirilmek kaydıyla. Bununda yer tespiti önümüzdeki günlerde yapılıyor. İlerleyen zamanlardaki programı beraber yolda inceleyeceğiz.

 

BAŞBAKAN GELİYOR!

 

Bununla beraber 9 Aralık’ta inşallah sayın Başbakan’ımız Zonguldak’ta olacak. Zonguldak’ta Filyos’la alakalı ve diğer konularla alakalı ziyaretlerle bulunacak. Bununda buradan müjdesini vermiş bulunalım.

Ereğli’miz de Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor, 2-3 ay gibi bir süresi var onu tamamlayacağız.”