* Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği telgrafta S.O.S STOP  dedi.

* İrfan Erdem, Kdz. Ereğli'deki 11 tersanede çalışan 8 bini sigortalı 11 bin kişinin işsiz kaldığını belirterek, tersanelerin yaşatılması için destek istedi.

Kdz. Ereğli'nin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini yitirdiğine dönük bir çok iddia öne çıkarken, sadece tersaneler bölgesinde işsiz kalanların sayısının 11 bini bulduğu belirtiliyor. Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem bu gerçeklere dikkat çeken bir telgrafı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndererek biz sizin çocuklarınız sayılırız bizi yetim bırakmayın diyerek tersaneleri kurtarma çağrısı yaptı. Erdem, Van depremi için konteynır yapabileceklerini, vagon fabrikasına şase yapabileceklerini de ifade eden İrfan Erdem, 'size hep inandık ve güvendik, inanmaya ve güvenmeye devam ediyoruz' dedi.

Erdem'in Yönetim Kurulu Adına gönderdiği telgrafı aynen şöyle:

'2003 yılında tarafınızdan temelini attığınız Kdz.Ereğli tersanelerinde sizlere daha önce de göndermiş olduğumuz Global Finansal Krizin Kdz. Ereğli Gemi inşa Sanayi Üzerindeki Olumsuz Etkilerine ilişkin Raporumuzda belirttiğimiz gibi 11 tersanede 8.000 fiili sigortalı, taşeron firmalarla birlikte toplam 11.000 kişi çalışmaktaydı. 2008-2009 dünya ekonomik krizi Türkiye'nin Tuzla'dan sonra 2.sıra tersane bölgesi olan Kdz.Ereğli'yi de etkilediğinden bugün bütün tersaneler kapanmış durumdadır. Bu çalışan sigortalı isçilerimizi ve teknik elemanlarımızı dünya standartlarına uygun yetiştirmek için 1973 yılından beri büyük uğraş ve mücadele veriyoruz. Yetim kaldık Sayın Başbakanım. Tersane sahipleri de bu konuda hatalı davranış içinde oldular. Ama denizleri doldurduk, milli ekonomi'ye katkı sağladık.  Kdz. Ereğli'de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları saç üretmekte, Adapazarı vagon fabrikasında vagon imal edilmektedir.  Sayın Başbakanım, bizde çelik ve işgücü var. Biz bu ülkeye ve size inanmış  insanlarız. Kanatlarımız kirildi ama yüreğimiz var.  Van depremi için Ereğli Demir Çelik Fabrikalarından sac alarak tersanelerimizde konteynır ev üretebiliriz. 
Adapazarı vagon fabrikasına tren şaseleri yapabiliriz.
Sayın Başbakanım; biz sizin çocuklarınız sayılırız, bizi yetim bırakmayın. Dünya gemi inşa sanayinde 4.sıraya çıktık. Tersanelerimizde İngiltere ve Hollanda'ya anahtar teslimi gemiler yaptık ve başardık. Tersaneleri yaşatalım, desteğinize ihtiyacımız var. Size hep inandık ve güvendik, inanmaya ve güvenmeye devam ediyoruz.'