Başbakan Binali Yıldırım beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Zonguldak'a geldi.

Filyos Projesi Temel atma töreni ve tamamlanan tesislerin ortak açılış töreni için gelen Başbakan Binali Yıldırım 2020 olan Filyos Limanının açılış töreni için 15 Temmuz 2019 tarihini verdi.

Başbakan Yıldırım’ın Zonguldak’a verdiği önemli mesajları şu şekilde:

Emeğin, alın terinin, helal kazancın şehri Zonguldak’tayız. Karaelmasın merkezi Zonguldak’tayız. Emeğin başkenti Zonguldak’ta madencilerimizi, özellikle sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün Zonguldak’ta sevinci paylaşmaya mutluluğunuza ortak olmaya geldim. Daha önemlisi Zonguldak’tan Türkiye’ye Karadeniz bölgemizin doğusuna müjdelerle geldik. 81 ilde olduğu gibi Zonguldak’ta evelallah elimiz boş gelmedik. Türkiye’nin üçüncü büyük liman projesinin temelini atmaya geldik. Filyos Limanı hayırlı ve uğurlu olsun.

DOĞU KARADENİZ’E AÇILAN EN BÜYÜK KAPI

Bu proje, sadece Zonguldak’ı ilgilendirmiyor. Bu proje aynı zamanda Bartın ve Karabük’ü ilgilendiriyor. Doğu Karadeniz’e açılan en büyük kapısı niteliğinde…

Ayrıca Zonguldk ve ilçelerine bugün Filyos Limanı’nın yanı sıra toplam tutarı 700 milyona aşan 72 tesisin de toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Dün bütün Türkiye için teşvik ve tedbir paketlerini açıkladık. Bugün de Zonguldak’a müjdelerimizi getiriyoruz.

Teşvik paketimizde istihdamdan üretime, esnaftan KOBİ’ye birçok kesimi ilgilendiren önemli kararlar aldık, açıkladık. Böylece dünyada krizin tüm hızıyla devam ettiği bu günlerde firmalarımızın, esnaflarımızın işverenlerimizin, fabrikalarımızın ihtilacı olan nakiti gidermek için 250 milyar liralık bir kredi hacmi oluşturduk. 

150 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR

Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon TL. Bu sadece bir başlangıç... Altyapı turarı, liman kısmı, ama onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Bu yatırımla birlikte Zonguldak’ı deniz ulaşımında Karadeniz’in bir yıldızı haline getirmiş olacağız. Zonguldaklı kardeşlerimizin bu projeyi yıllardır beklediğini biliyorum. Liman projesiyle birlikte başka yatırımlar aynı zamanda gelecek. 607 hektarlık alanı limanın etrafında endüstri sanayi bölgesi ilan ettik. Burada fabrikalar yapılacak. Büyük kısmı fabrikalar, bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz.

 
10 BÜYÜK FABRİKA GELİYOR

Bu endüstri bölgesinde tabi ki fabrikalar kurulacak. Üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız, 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme-boşaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. Bu endüstri bölgesi de limanla birleşmiş olacak. Limanın karayolu bağlantıları gerçekleştirilecek. Yol üzerinde bulunan Mithatpaşa, Aslankaya Tünelleri de önümüzdeki sene hizmete girecek.

Bugün limanla birlikte 72 hizmet tesisini de açıyoruz. Bölünmüş yollardan köprülere, okullardan gençlik merkezlerine, maden müzesinden yüzme havuzu ve spor salonlarına varıncaya kadar birçok tesisi Zonguldak’a kazandırıyoruz. Alaplı’da 500 kişilik yurt yapıyoruz. Ereğli’ye 350 yataklı, Devrek’e 10 yataklı, Çaycuma’ya 75 yataklı hastane yaptık. Resmi açılışını yapıyoruz.

Sağlık Bakanımızın ifade ettiği gibi Zonguldak’a 400 yataklı büyük hastane yapma kararı aldık. Başladık, ama yaşanan sıkıntılar nedeniyle inşaatı devam ettiremedik. Bunun da sorunları çözülüyor ve Zonguldak’a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini de yapmış olacağız.

 

14 YILDA 7 MİLYAR YATIRIM

Zonguldak’ta 14 yılda 7 milyar yatırım yaptık. Bu bağlamda bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2 bin 112 konut bitirdik, bin 686 yeni konutun da yapımı devam ediyor. 44 taşkın koruma deresi ıslahı gerçekleştirdik. Yeşil Zonguldak’a 12 milyon fidan diktik. Çaycuma Havaalanını elden geçirdik, daha da geliştireceğiz. Filyos Limanı açıldığında Çaycuma Havalimanı’n hem yurt içinden, hem yurtdışından sefer olacak. Daha çok insan gelecek, daha çok Zonguldak’ın ekonomisi gelişecek

 

 

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA KONFORLU SEYEHAT

Bu süre içerisinde toplam 156 kilometre bölünmüş yol yaptık. Farklı noktalarda devam eden 16 projemiz var. Zonguldak-Bolu arası bölünmüş yol olarak tamamlandı. Zonguldak-Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz, 4 kilometre kaldı. Bütün çalışmalar tamamladığında Bolu, Bartın, Karabük, Düzce’ye artık bölünmüş yollarla konforlu şekilde devam edeceksiniz. 

Filyos Limanımızın dış ticaretin gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik.

‘SİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKSINIZ’

Bütün bunları niye anlatıyorum Zonguldak Karaelmas’ın merkezi  Zonguldak Demokrasinin merkezi Zonguldak’ın kadınları, erkekleri 15 Temmuz gecesi Başkomutanın Cumhurbaşkanın çağrısını alır almaz meydana indiniz ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediğiniz. Türkiye’nin geleceğini kurtardınız. Sizin için ne yapsak azdır sizler herşeyin en iyisine layıksınız Allah sizden razı olsun.

Alçak darbecilere alçak FETÖ örtüne gereken dersi veren sizsiniz Zonguldaklılar işte böyle bir duruş sergilediler bununla da kalmadınız darbecilere darbe yaptınız ekonomiye de can suyu verdiniz şimdi de dövizi doları bozdurarak da ekonomiye katkı yapıyorsunuz.

Etrafımızda civarımızda ülkelerde büyük sıkıntılar var Suriye’de, Irak’ta maalesef milyonlarca mazlum insanlar hiç uğruna hayatlarını kaybediyorlar. Adaletsizliğin ortadan kaldırılması için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz bütün gayretleri gösteriyor. Oradaki kardeşlerimize kucak açmak onların mağduriyetlerini gidermek için bütün imkanları seferber ediyoruz.

Anadolu insanı var oldukça bu ülkeyi kimse dize getiremez böldüremez bölmeye kalkışamaz.

Gerek terör örgütüne karşı bu milletin neler yaptığını bütün dünyanın önüne serdi Zonguldaklılar.

Kardeşlerim

Bugün Türkiye’de her alanda büyük değişim yaşıyoruz. Siyasetle demokrasi adaletle milletimize yaraşır bi ülke olmaya gayret ediyoruz bu azmi ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızın gözünde görüyorum şimdi ise artık ülkemizi darbelerden kurtarmak bir daha darbelerle anılmamak istikrarsızlığın Türk siyasetinden tamamen kalkması için sistem değişikliği çalışması var.

Ak Parti olarak yarından itibaren anayasa değişikliği teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Ak Parti söz veren verdiği sözü de yerine getiren partidir. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik verdiğimiz her sözü de yerine getirdik.

Biz gece demeden gündüz demeden çalışan Recep Tayyip Erdoğan’ın yoldaşlarıyız.

Bu tekliflerle birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye’de koalisyonlar döneminde sona erdirecek demokrasimizin güçleneceği güzel günleri hep birlikte yaşayacağız. Ben şimdi soruyorum sizlere Türkiye’nin Türkiye Demokrasisinin geleceği için anayasa değişikliğine hazır mı Zonguldak?

İşte Zonguldak’ın sesi.

İnşallah mecliste bu görüşmeleri yaparak bu sözümüzü gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz şunu iyi biliyoruz sorunların krizlerin çözüldüğü yer millettir.

Milleti değil de çözüm için başkalarını arayanlar gerekli cevabı alırlar.

Bölücülerin avukatlığına soyunanlar Fetö’yü mağdur yerine koyanlar bu milletten cevabını alacaktır.

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler olmazsa bizim ne gümünüz olur.

Kardeşlerim

Ak parti hükümetli olarak daima vatandaşın işi vatandaşın ihtiyacı bizim önceliğimiz oldu işimiz hizmet gücümüz millet. Durmak yol yola devam laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız. Çalışacağız çalışacağız insanlarımızın yüzünü güldüreceğiz. 

Türkiye’ye inanmayanlar ne söylerle söylesin bu ülke Türkiye istikrarlı bir şekilde ilerliyor kalkınıyor güçleniyor. Bu toprakları yüzyıllar boyunca bize bahşeden büyük millet olma ruhunun ne demek olduğunu 15 Temmuz’da gösterdik siz gösterdiniz.

Okul okul fabrika fabrika tersane tersane ocak ocak büyüyerek gelişecek dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz.

Ekonomi seferberliği sürecek 7’den 77’ye hepimiz daha güzel günler için yarınlar için torunlarımızın geleceği için seferberlik halindeyiz.  Ak parti olarak hiç bir zaman sorunları arkamızda bırakmadık dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Ak partinin işi sorunları torunlara havale etmek değildir çözmektir.

Bizler bu heyecanın daha fazlasını sizde görüyoruz bize olan desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin Zonguldak’ın geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

İnancımızı heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece çok daha güzel başarıları birlikte yaşayacağız. Bize dur durak yok bu ülke için bu millet için gece demeden gündüz demeden aşkla şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız tesislerimizin Zonguldak’a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum gününüz kutlu geleceğiniz aydın olsun sağ olun var olun. Filyos limanının gerçekleşmesinde emeği geçen Zonguldak, Bartın, Karabük milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Sağ olun var olun hayırlı uğurlu olsun.