Ak Parti Zonguldak İl Genel Meclis üyesi adayı Rıfkı Gültekin, “Başbakanımızın dimdik ayakta durabilmesi için halkımızın oylarına ihtiyacımız var” dedi.

 

AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayları, seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerini sürdürüyorlar. Konuya ilişkin basın bürosundan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: “Gittikleri köylerde büyük ilgiyle karşılanan İl Genel Meclis Üyesi Adayları, kendilerine gösterilen ilgiye, köylere yapacakları hizmetlerle lâyık olacaklarını söylediler. Pembeciler, Bakırlık, Ruşanlar, Gebe ve İmranlar köylerini ziyaret eden AK Parti Karadeniz Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Adayları Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, Mehmet Yavuz, gittikleri köylerde 100’ün üzerinde vatandaş toplulukları karşıladı. Köylerde, bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden İl Genel Meclis Üyesi Adaylarına ‘Hoş geldiniz’ diye seslenerek, AK Parti’nin seçim şarkılarına eşlik ettiler.

 

“HİZMETLERİ YADSINAMAZ”

Ziyaretlerde konuşan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Rıfkı Gültekin, köylerde kendilerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu güne kadar İlçemiz köylerinin yarısından fazlasını ziyaret ettik. Her köyde ayrı bir coşku, ayrı bir teveccühle karşılandık. Bizleri bağrına basan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. 2002 yılından bu yana iktidar olan AK Parti’nin Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ereğli’mizin köylerindeki hizmetleri de yadsınamaz. Bu hizmetler yeterli midir? Elbette yeterli değildir. Ancak gittiğimiz köylerde çoğu eksiklerin tamamlandığını duymak ve çocuk parkı, sosyal tesis gibi taleplerin gelmesi bizleri mutlu ediyor. Tabii ki, biz bazı köylerimizde altyapı, su ve yol sorunlarının devam ettiğini biliyoruz. İşte tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için sizlerden talebimiz, bu dönem bizleri daha güçlü Zonguldak’a göndermenizdir. Bunun yanında sizlerden bir ricamız da Sayın Başbakan’ımız için olacaktır. Malumunuz, ülkemizin gidişatına içeriden ve dışarıdan müdahaleler yapılmaya çalışılmaktadır. Bunların önüne geçilebilmesi ve Sayın Başbakan’ımızın dimdik ayakta durabilmesi için sizlerin de desteğine ihtiyacı vardır. Bu desteği esirgemeyeceğinize inanıyorum.”

 

“ÖDENEK ÇIKARTTIM”

İl Daimi Encümeni ve İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ali Tarakçı da şunları söyledi: “Değerli köylülerim, bildiğiniz gibi geçen dönem muhalefet partisinden seçildim, Ereğli’mizin tüm köylerinden destek aldım. Allah hepinizden razı olsun. Ancak şu da bir gerçek ki, muhalefetteyken sizlere yeterince hizmet edemedim. Yaklaşık bir buçuk yıl önce AK Parti’ye geçtim, 10 gün önce de İl Daimi Encümenliğine seçildim. Yetkilerim arttı, köylerimize ödenek aktarımında sıkıntımız kalmadı. Daimi Encümen olur olmaz, aciliyet sırasına göre köylerimize ödenek çıkarttım, malzeme yardımında bulundum. Rıfkı Bey’in de dediği gibi, yeni dönemde bizi ne kadar güçlü gönderirseniz, biz de köylerimizin haklarını savunmak adına o kadar güçlü oluruz. Vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.”

 

DAHA GÜZEL HİZMETLER

2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği yapan İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ayhan Taşdelen ise yüzde 10’larda olan Ereğli’nin payını yüzde 26’lara çıkardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Karadeniz Ereğli’de, AK Parti’den seçilen ilk İl Genel Meclis Üyelerinden biriyim. O zamanlar köylerimizin yüzde 30'unun yolu yoktu. Ereğli’nin İl Özel İdaresi’nden aldığı pay yüzde 10’lardaydı. Ben aynı zamanda Mali Müşavir olduğum için bütçenin başına getirildim. Verdiğimiz mücadeleler sonucunda payımızı yüzde 26’ya çıkardık. Köylerimizin hemen hemen tamamının yollarını yaptık. Önümüzdeki dönem bizi daha güçlü Zonguldak’a gönderirseniz, hedefimiz, yüzde 26 olan İl Özel İdaresi payımızı yüzde 30’lara çıkarmak ve böylelikle köylerimize daha güzel hizmetler sunabilmektir.”

 

İl Genel Meclis Üyesi Adaylarının köylerde yaptığı konuşmalar zaman zaman alkışlarla kesildi. Vatandaşlar, yoğun ilgiyle karşıladıkları İl Genel Meclis Üyesi Adaylarını yine ilgi ve sevgi gösterileri ile uğurladılar.

 

(Haber Merkezi)