Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce Gülüç’te; ”Burası Anadolu’dur burası Trakya’dır. Ne zulümler gördü ‘hayır’ dedi bu millet. Ne işkenceler ne işgaller gördü ama ‘hayır’ dedi.” Sözleriyle konuştu.


Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, Gülüç Belediye Başkanı M. Gökhan Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile birlikte otobüsün üzerine çıkan Muharrem İnce, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda neden hayır oyu atacaklarını anlatırken  “Meclis hükümeti kuruldu, sonra 1923’de CHP kuruldu, tek parti hükümetleri kuruldu.  1946’da 1950’de çok partili hayata geçtik. 1980 12 Eylül’den sonra barajlı sisteme geçtik. Yani 140 yıldır ileriye doğru giden güzelliğe doğru giden demokrasiye doğru giden bir mücadelemiz var. 16 Nisan’da ya bunu yok edeceğiz ya bunu kurtaracağız. Burası Anadolu’dur burası Trakya’dır. Ne zulümler gördü ‘hayır’ dedi bu millet. Ne işkenceler ne işgaller gördü ama ‘hayır’ dedi. Bu millet umutsuzluğa ‘hayır’ dedi. Çaresizliğe ‘hayır’ dedi, açlığa ‘hayır’ dedi, baskıya ‘hayır’ dedi. Bu topraklarda Bolu Beyi vardı ama ‘hayır’ diyen bir Köroğlu vardı. Padişah vardı fermanları vardı ama onun zulmüne ‘hayır’ diyen bir Dadaloğlu vardı. İşgalciler vardı Yunanlar, İngilizler, Fransızlar vardı ama geldikleri gibi giderler diyen bir Mustafa Kemal vardı.” Dedi.

İnce sözlerine şöyle devam etti:

“Bakın bizim tarihimiz bin yıllık iki bin yıllık tarihimize bakın. Hakanlar vardır, padişahlar hanlar vardır ama bizim tarihimizde birinci adamların yanında bir de ikinci adamlar vardır. Bilge Kağan bizim tarihimizdedir ama Bilge Kağan’ın veziri Tonyuk vardır. Alparslan 1071’de Malazgirt Anadolu’ya gelmiştir, Alparslan’ın veziri Nizami Mülk vardır. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman bizim tarihimizdedir. Ama Çandarlı, Köprülü, Sokullu Mithat Paşa sadrazamlar, vezirler ikinci adamlar da vardır tarihimizde. Atatürk varsa yanında ikinci adam İsmet Paşa da vardır.  Şimdi bir kalemde bunu silip atacağız. Yani Başbakanı yok edeceğiz.

Bir de ilginç bir siyasi adamı var bizim tarihimizde Binali Yıldırım.  Kendini yok etmeye uğraşan. ‘Ben gereksizim ben teferruatım beni yok edin beni kaldırın başbakanlığı yok edin diye yalvaran birisi var.’ Dolar yükseliyor ne diyorsun diyorlar ‘dolsa ne olur dolmasa ne olur’  diyor. ‘Çanakkale geçilmez’ dediler ‘Çanakkale’yi geçtik’ diyor.’ Çanakkale Geçilmez’i Türk hükümetleri İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara da dediler. O niye üstüne alınıyor anlamış değilim. Geçen gün de ne diyor ‘abidik kubidik şeyler oluyor.’ Abidik kubidik şeyler olunca bazıları başbakan oluyor. “

Muharrem İnce ve beraberindekiler daha sonra belediye binasında Gökhan Demirtaş’ın makam odasında dinlenirken, gazetecilerin fotoğraf aldıklarını belirterek “Gazeteciler lütfen dışarı” dediler.