Malkoç, Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nde (UETD) 'Yeni anayasa ve başkanlık sistemi' konulu konferans verdi. Konferansa Avrupalı Türk Demokratlar Birliği eski Genel Başkanı Süleyman Çelik, Avrupalı Türk Girişimciler Birliği Başkanı Orhan Buyurman ve çok sayıda vatandaş katıldı. UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, davetlilere kısa bir selamla konuşması yaptı. Ardından kürsüye gelen


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, 1982 Anayasası ile Türkiye'nin ileri gidemeyeceğini belirtti. Yeni anayasayla birinci hedefleri arasında Türkiye'deki hak ve özgürlüklerin uluslar arası hukuk standartları haline getirmek ve bunların uygulanmasını temin etmek olduğunu belirten Malkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüze koyduğu iki önemli hedef var. Cumhuriyetin 100. yıl dönümü 2023 hedefi ve Türklerin Anadolu'ya gelişinin bininci yıl dönümü 2071 hedefi. 2023 deki en önemli hedeflerimizden biri sanayi, teknoloji, gelişmişlik, kalkınma, eğitim ve sağlık. Bu alanda, dünya da ilk on ülke arasına girmeyi hedefledik. Zor bir hedef ama inşallah başaracağız ve bunun içinde başta anayasamızı yenilememiz lazım" diye konuştu.


İkinci önem verdikleri hususun siyasi istikrar olduğunu anlatan Malkoç, şunları söyledi; "Almanya'da zıt partiler koalisyon da kursa sürelerini tamamlıyorlar. Bir ülkede siyasi istikrar olmadığı taktirde hiçbir şey olamayacak. Türkiye Cumhuriyeti 93. yılın da olmasına rağmen bugün 64. hükümet iktidarda bulunuyor. 93 yılda ortalama hükümetlerin iktidarda kaldığı süre 14 ay. Koalisyon hükümetlerinin Türkiye'de yürümüyor. Yeni anayasayı yaparken hükümet sistemini değiştirmemiz gerekiyor. Almanya'da da parlamenter sistem var hükümet biçimi olarak, devlet şekli olarak eyalet sistem var. Allah nasip ederse Türkiye'de de yapmak istediğimiz, Cumhurbaşkanımız önderliğinde koalisyonlardan kurtulmak"


YUKARIBAŞ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılım oldukça yüksek oldu. Malkoç, Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin bir dönem Başkanlık görevini de sürdüren Erol Yukarıbaş'a yakın ilgi gösterdi. Gurbette yaşayan Zonguldaklılar başta olmak üzere Zonguldak kentinin de yaşadığı sorunlara ilişkin Yukarıbaş, Malkoç'a çeşitli bilgiler verdi, destek istedi. UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Yukarıbaş ve Yönetimine teşekkür eden Malkoç, daha önceki dönemlerde Zonguldak'a geldiğini de söyledi.


(Anadolu Ajansı)