Mısır’da 25-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Bilardo Şampiyonasında 13 kişilik Türk kafilesinde Ereğli TED Koleji Öğretmeni Emrullah Başeğmez’de yeraldı.

 

Şampiyonada ilk 32’ye kalma başarısı gösteren Başeğmez, başarısı ile pek çok uluslar arası yayın organında da yer aldı. Bilardo sporunun yakından takip ettiği www.kozoom.com internet sitesi de haberinde Başeğmez’e yer verdi. İşte o haber metni şu şekilde:

“Bugün uzun boylu Türkün günüydü. Türkiye’den şampiyonaya katılan Emrullah Başeğmez 30 yaşında. Türkiye de İstanbul’a 300 kilometre uzaklıktaki Kdz.Ereğli şehrinde yaşıyor. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Emrullah Başeğmez, Kdz.Ereğli TED Kolejinde bilardo öğretmenliği yapmakta. Emrullah Başeğmez Mısırın Luxor kentinde düzenlenen dünya kupasında büyüleyici bir maç çıkardı. Maç sonucu 9 el sayısında 30 sayıydı. Rakibi olan diğer Türk oyuncu Birol Uymaz için maç günü hayatı boyunca unutamayacağı bir gündü. Birol Uymaz; Emrullah Başeğmez ile Türkiye de daha önce 5 kez oynadıklarını ve hiç kaybetmediğini söyledi. Fakat bu son oyun ve son skor onun için acı verici oldu. 30-4 (9 el sayısı)  Birol Uymaz röportajında gülerek işte bu bilardo dedi. Maçın ilk yarısında sahaya sadece 2 kere gelebildim ve ilk yarı sonucu 17-1 bitti. Bunun nedeninin de Emrullah’ın tek elde 12 sayı çekerek maça başlamasıydı dedi. Emrullah Başeğmez 5 senelik profesyonel bilardo kariyerinde 4 kere dünya kupalarına katıldı. ( 2013 Türkiye – 2013 Yunanistan, 2014 Türkiye ve 2014 Mısır ) oldu. Emrullah BAŞEĞMEZ bu turnuvalarda bu yılki başarısının sinyallerini vermişti. Mısırdaki bu turnuvaya kadar ki en iyi sonucu Türkiye Grand Prix indeki 3’ncülüğüydü. Bu şampiyonada ise 30 sayı 9 ıstaka ve 3.333 ortalama ile turnuvanın en iyi derecesini yaptı. Emrullah Başeğmez’in maçlarını seyirciler büyük bir beğeni ile izlediler. Bütün bir turnuva boyunca Emrullah Başeğmez büyük taktir topladı”

 

http://www.kozoom.com/en/billiard-carom/news/turkish-billiard-teacher-plays-a-magic-match.html

 

(Haber Merkezi)