Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Bakanlardan Murat Başeskioğlu, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu'nu ziyaret etti.

 

Başeskioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Suriye konusunda coğrafya itibarıyla özelikle terörü önleme konusunda benimsenen yeni konsepti onayladığını söyledi.

 

Sınırların dışında da Türkiye'nin, varlığını, birliğini, dirliğini tehdit edecek ne varsa orada bunu neticelendirmesi gerektiğini ifade eden Başeskioğlu, "Bunu belki uluslararası içtihatlara da işlenmesi lazım. Yarın bir gün Türkiye'nin yapmış olduğu uluslararası bir harekâta karşı Türkiye'nin burada ne işi var denmemesi lazım. Türkiye kendini tehdit eden terör hadisesi neredeyse orada bunun kaynağında sonlandıracak hukuki kaynağı hem NATO'dan hem Birleşmiş Milletler şartından gelen imkanlara sahiptir. Meşru hakkıdır, başka ülkede işgalci konumunda değildir" diye konuştu.

 

Başeskioğlu, bir gazetecinin "İçişleri Bakanlığınız döneminde FETÖ yapılanması olup olmadığı" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

 

"Bizim bulunduğumuz coğrafya itibarıyla devletimizin birimlerinin devamlı teyakkuz altın da bulunması lazım. Bölücülüğe karşı devletin temel nizamını bozan tehditlere karşı sürekli ihtiyatlı ve tedbirli olması lazımdır. Bu dediğim anlamda benim zamanımda da benden önce de devletimizin ilgili birimlerinin bölücülük konusunda irtica ile mücadele konusunda hassasiyet söz konusuydu. O gün itibarıyla bu şekilde ayrı bir grup bu kadar sayı olarak çoğunlukta ya da etki anlamında bizim dönemimizde böyle bir şey söz konusu değildi."

 

Kaymakam Eskioğlu, daha sonra ziyaretin anısına Başeskioğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.