CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Koltuk, “Basından sansürün kaldırılmasına rağmen, düşünce ve yayıncılık anlamında özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Bu koşullarda halkın haber alma hakkı ve gazetecilerin haber sunma özgürlüğünden de söz etmek mümkün değildir. Basın, bir milletin ortak sesidir” dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Terör haberi yapanların, terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne hizmet etmekle suçlandığı, yandaşlık yapmayan basın kurumları ve gazeteciler baskı altında tutularak basın emekçileri üzerinden tam bir iktidar kavgası yürütülmektedir. Hükümetin ve sermayenin etkisiyle gazetecilerin sansürden çok daha öte, otosansür tehdidi altındadır.

Basın Bayramı kutlanması hem Türkiye gerçeklerine hem de vicdanlara uygun düşmemekle beraber;

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin korunması, laikliğin kollanması, insan temel hak ve özgürlüklerin savunulmasında hep öncü olan basın emekçilerinin,  sansür kılıcı altında ezilmediği,  haberleri ve yazıları nedeniyle işten atılmadığı,  cezaevlerine gönderilmediği, patronların keyfi uygulamaları sonucu özlük haklarını gasp edilmediği, özgürce kalem tutabildiği günlerin olması dileğiyle Basın, medya kuruluşlarının ve basın emekçilerimizin “Basın Bayramı” nı en içten dileklerimle kutlar. Saygı ve sevgilerimi sunarım.”