TGC Oda TV ve yöneticilerine yönelik baskını kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamada  Hürriyet Gazetesi yazarı ve Oda TV yöneticisi Soner Yalçın, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde ve iş yerinde yapılan aramaların basın özgürlüğüne yönelik birer darbe olduğunu belirtti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  Oda TV ofisine ve yöneticilerin evlerine baskın yapılarak  gazetecilerin belgelerine, bilgisayarlarına el konulmasını ve Oda TV’nin yayının durdurulmasını kınadı.

 

Yaptığı basın açıklamasında bu olayın hukuka ve basın özgürlüğüne indirilmiş birer darbe olduğuna dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, aramaların hukuki gerekçelerinin şeffaf bir biçimde kamuoyuna açıklanmasını istedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Demokrasi tahammül etme sanatıdır. Türkiye’de kamu yararına görevini yerine getirmek için çalışan gazetecilere yönelik hoş görüsüzlük vahim bir hal almıştır. Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 138. sıradadır. 58 gazeteci yazdıkları ve düşündükleri nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunuyor. 2 bini aşkın gazeteci hakkında dava açılmış, 4 bini aşkın gazeteci hakkında da soruşturma yürümektedir. Oda TV’de ve yöneticileri Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun evinde yapılan aramaların hukuki gerekçeleri şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Basın özgürlüğünü zedeleyen bu tip uygulamaların ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşmadığını hatırlatıyor ve Oda TV’ye yapılan baskını şiddetle kınıyoruz.”