Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın, derneğin randevu talebine olumsuz yanıt vererek, 'Derneğinizi tanımıyorum, kabullenmiyorum' dediğini iddia eden Arslan, "Biz de Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı tanımadığımızı beyan ediyoruz" dedi.

 

Kdz.Ereğli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Arslan, derneğin kuruluş süreci ve çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dernek hizmet binasında yönetim kurulu üyeleri ve muhtarların katılımı açıklamada bulunan Arslan, köy ve mahalle muhtarlarının amaç ve gayesinin sadece mensubu oldukları topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, "Derneklerin amacı, fertlerin ve toplumların sorun ve isteklerini bir araya getirerek tek bir noktadan çözüme ve sonuca bağlama adına kurulmuş sivil toplum örgütleri olduğunun bilinci ile Kdz.Ereğli köy ve Mahallelerinde seçimle iş başına gelmiş demokrasimizin temel taşı, vatandaşlarımızla devletimiz arasında her zaman köprü vazifesi gören, insanı yaştaki devlet yaşasın anlayışı ile hareket eden muhtarlar olarak 11 Haziran 2016 tarihinde yapılan Ereğli Muhtarlar Derneği kongresinde muhtarlarımız ve mensubu olduğu toplumların sorunlarını çözme, neticelendirme, muhtarlık görevinin bizlere vermiş olduğu tarafsız, ilkeli bir duruş, her kişi ve kuruma eşit mesafe anlayışının yok olduğu kanaati tarafımızca ve kamuoyunun açık gözlemi ile oluşmuş olup Kdz.Ereğli Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği'nin kurulması tarafımızca kaçınılmaz olmuş ve bu vesile ile derneğimiz kurulmuştur.

 

"HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

Amaç, ilke ve muhtarlık görevinin vermiş olduğu sorumluluk bu kutlu hizmet yolunda, tüm muhtarlarımızın sorunlarına ve insanlarımızın refah ve mutluluğunu sağlama adına gece gündüz demeden çalışacağımızdan hiç kimsenin şüpheli olmaması temennisi ile derneğimizin ve bu birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" dedi.

 

"BİZ DE KENDİSİNİ TANIMIYORUZ"

Derneğin kuruluşunun ardından kurum, kuruluş ve siyasi partilere ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Arslan, "Bütün mülki amirlerimizi, kurum ve kuruluşları tek tek ziyaret edeceğiz. Bizim güzide halkımızın oyları ile gelmiş olan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal var. Derneğimiz adına kendisinden ziyaret talebinde bulunmuştuk, ziyaretimizi kabul etmedi, 'derneğinizi tanımıyorum, kabullenmiyorum' dedi. Bizde Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı tanımadığımızı beyan ediyoruz. Bizim herşeyimiz resmi olarak tamam. Böyle bir kurumu bazı kişilerin adı ile tanımadığını bize bizzat kendisi ifade etmiştir" sözleri ile konuştu.

 

MUHTARLAR ARASI AYRIMCILIK İDDİASI

Gazetecilerin, 'İkinci bir derneğe gerek var mıydı' sorusuna, Arslan şu sözlerle yanıt verdi: "Bizim orada iç içe bir toplantımız hiçbir zaman olmadı. Böyle bir toplantı istedik, dertlerimizi sorunlarımızı belirleyelim, kendimiz bir vizyon çizmek istedik, aile olarak. Biz bunu kendisinden istediğimizde olumlu bir cevap alamadık. Örneğin Kdz.Ereğli Belediyesi Başkanı orada muhtarlarımıza sağolsun yer tahsisi yaptı. Orada yapılan tahsisler Kdz.Ereğli Belediye Başkanının köy ve mahalle muhtarlarına yaptığı ayrımcılık düpedüz göz önündedir. Fındıklı Köyü olarak oradaki düzene tahammül edemedim, bu benim kişisel görüşüm"

 

"HİÇBİRŞEY YAPILMADI"

Dernek Yöneticisi olan Tahsin Aslan da, Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından muhtarlara tahsis edilen hizmet binasında ayrımcılık yapıldığını iddia ederek, "Belde ve köy muhtarlarının orada bir kahvehanesi var. Mahalle muhtarlarına hizmet eden bir kurum açıldı, diğer muhtarları pek de ilgilendirmiyor. Köy ve belde muhtarlarına kahvehane, mahalle muhtarlarına da muhtarlık tahsis edildi. Harici hiçbirşey yapılmadı" dedi.

Dernek yöneticileri ve bazı muhtarlar daha sonra Candaroğlu'nda gazeteciler ile kahvaltıya geçti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)