Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğünce ''Basın Trafik Kartı''na ilişkin rotokol imzalandı.

Trafik görevlileri  sadece Sarı Basın Kartı sahiplerine verilen 'Basın Trafik Kartı'na sahip olanlara; kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlayacaklar.

Kdz. Ereğli'de Bedri Erel, Celal Bozkuş, Yüksel Balcı ve Mustafa Kemal Bektaş'ta Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ilgili basın kartı bulunuyor.

Kısa adı BYEGM olan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yürürlükteki Basın Kartı Yönetmeliği'ne uygun olarak 23 Temmuz'da imzalanan protokolle, 26 Mayıs 1989 tarihli protokol yürürlükten kaldırıldı.
''Basın Trafik Kartı'' almak isteyen medya mensuplarının, Ankara'da BYEGM'ne, bu kurumun il müdürlüğü bulunan yerlerde bu birimlere, diğer yerlerde ise valiliklere başvurmaları gerekiyor.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 'Protokol uyarınca 'Basın Trafik Kartları', basın kartı taşıyan basın mensuplarının görevleri sırasında bulundukları aracın ön camında, görevlilerin kolayca görebileceği şekilde bulundurulacaktır. Protokol, trafiğin düzenlenmesinden sorumlu kişilerce 'Basın Trafik Kartı' bulunan görevlileri gördüklerinde kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanmasını hükme bağlamaktadır. Protokol hükümlerince, 'Basın Trafik Kartları'nın ilgili düzenlemelere aykırı kullanılması, BYEGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yürürlükteki Basın Kartı Yönetmeliği'ne uygun olarak 23 Temmuz'da imzalanan protokolle, 26 Mayıs 1989 tarihli protokol yürürlükten kaldırıldı. ''Basın Trafik Kartı'' almak isteyen medya mensuplarının, Ankara'da BYEGM'ne, bu kurumun il müdürlüğü bulunan yerlerde bu birimlere, diğer yerlerde ise valiliklere başvurmaları gerekiyor. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Protokol uyarınca 'Basın Trafik Kartları', basın kartı taşıyan basın mensuplarının görevleri sırasında bulundukları aracın ön camında, görevlilerin kolayca görebileceği şekilde bulundurulacaktır.
Protokol, trafiğin düzenlenmesinden sorumlu kişilerce 'Basın Trafik Kartı' bulunan görevlileri gördüklerinde kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanmasını hükme bağlamaktadır. Protokol hükümlerince, 'Basın Trafik Kartları'nın ilgili düzenlemelere aykırı kullanılması, başkalarına kullandırılması ve ilgilinin basın kartının iptali durumlarında bu kartlar geri alınacaktır. Ayrıca araçlarında Basın Trafik Kartı dışında 'Basın' ibaresini kullanmak suretiyle benzer tabela veya kart taşıyanların, varsa basın kartları iptal edilecektir.''kullandırılması ve ilgilinin basın kartının iptali durumlarında bu kartlar geri alınacaktır. Ayrıca araçlarında Basın Trafik Kartı dışında 'Basın' ibaresini kullanmak suretiyle benzer tabela veya kart taşıyanların, varsa basın kartları iptal edilecektir.''