Basın-Yayın ve Enformasyan Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, basın trafik kartlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldığı bildirildi.
Açıklama şöyle:
Bilindiği üzere, 09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 30. maddesinde yapılan değişiklikle, tescil plakalarında trafik tescil kuruluşu mührünün bulunma zorunluluğunu kaldırmıştır.
Anılan yönetmelik gereği trafik tescil kuruluşlarında bulunan soğuk mühürlerin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüklerine iade edildiği, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 09 Ocak 2012 tarih, 180-15085 sayılı yazı ile Genel Müdürlüğümüze bildirilmiştir. 
Yönetmelik değişikliğine uygun olarak Genel Müdürlüğümüz ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Basın Trafik Kartlarının verilmesi esaslarına yönelik yeni bir düzenleme çalışması başlatılmıştır.
Söz konusu düzenleme tamamlanıncaya kadar Basın Trafik Kartlarıyla ilgili müracaat yapılmaması ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti hesabına para yatırılmaması gerekmektedir.