Antalya'da, yaklaşık dört aydır sigortasız çalıştığını iddia eden 26 yaşındaki bir genç, çalıştığı inşaatın ikinci katından düştü. Hastaneye kaldırılan genç, hukuk mücadelesi başlattı.

Zonguldak'tan Antalya'ya çalışmaya giden 26 yaşındaki Mehmet Kocaman, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir inşaatta çalışmaya başladı. İddialara göre yaklaşık dört ay sigortasız çalışan Kocaman, 13 Mayıs 2012 günü inşaatın ikinci katından düşerek iş kazası geçirdi.
Hastaneye kaldırılan genç, eklemde ağrı, pelvik bölge ve kalça karar, astbulum kırığı şikayetiyle tedavi altına alındı. Koltuk değnekleriyle yaşayan gence, hastanede iki haftalık tedavinin ardından 9 ay istirahat verildi. Olayın ardından sigortasız çalıştırıldığını öğrenen Mehmet Kocaman, şöylekonuştu: Firma hakkında şikayetçi oldum. Hastaneden taburcu olduktan sonra beni Zonguldak'ın Alaplı ilçesine gönderdiler. Firma sahibi bana yardımcı olmadı. Kazayı yaşadığım gün sigortamın başlatıldığını öğrendim. Dokuz aydan bu yana Zonguldak'ta koltuk değnekleriyle yaşıyorum. Olayın örtbas edildiğini düşünüyorum. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sonradan gittiğimde hastaneye olay günü kayıt yapılırken iş kazası olarak değil de normal vaka olarak giriş yapıldığını öğrendim. Büyük bir üzüntü yaşadım. İkinci şoku yaşadım. Firma yetkililerinden de şikayetçi oldum.
Olayın üzerinden geçen dokuz ay sonra hastaneden Çalışabilir Raporu verildiğini öne süren Kocaman, şunları söyledi: Bu rapora itiraz ettim. Düzce Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek 'Çalışamaz Raporu' aldım. Halen daha olayın üzerinden kaç ay geçmesine rağmen koltuk değnekleriyle geziyorum. Sağ ayağımda kısalma meydana geldi. Beni mağdur herkesten şikayetçiyim.
Hukuk mücadelesini sürdüren 26 yaşındaki Mehmet Kocaman, Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesini duyurmaya çalışıyor. Olayın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesini sunan Kocaman, adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.