Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada ?Basın sektöründe çalışan gazetecilere yönelik işten çıkarmaların hız kazandığını üzüntüyle gözlemliyoruz? dedi. 

TGC?nin açıklamasında ?Son günlerde mali sıkıntı, kadro küçültme gibi gerekçelerle büyük bölümü iş güvencesinden ve sosyal güvenceden yoksun meslektaşımızın işten çıkarılma nedenlerini ekonomik krize bağlamak, bu sektöre aktarılan yeni sermaye dikkate alındığında insafla bağdaşmamaktadır? görüşüne yer verildi.

?Hükümetin ve tüm muhalefet partilerinin basın çalışanlarının sorunlarına ivedilikle eğilmesinin tam zamanıdır? vurgusu yapılan açıklamada:

?Kamuoyunun yansız, doğru bilgilenme hakkını sağlayabilme uğraşı veren, kısaca ülkede basın özgürlüğünü gerçekleştirme yolunda özveri ile çalışan basın emekçilerinin sosyal güvence ve örgütlenme haklarının hayata geçirilebilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması zorunludur. AB uyum süreci içinde şimdiye dek ciddiyetle ele alınmayarak göz ardı edilen basın sektöründe çalışanlar, sayıları giderek yükselen işsizler ordusu içinde birer nefer olmak istemiyorlar.? denildi.