Sağ kulağı olmayan ve başında tüfek saçmalarıyla yaşayan yedi yaşındaki Emrah Kara, onuncu ameliyatını oldu.

Kamil (55) ve Memnune Kara (40) çiftinin üç çocuğunun en küçüğü olan Emrah Kara, yaklaşık 5 yıldan beri başında tüfek saçmalarıyla yaşıyor. İddiaya göre, ailenin en büyük çocuğu olan Cafer, bundan 5 yıl önce kuş avlamak isterken kazaen kardeşi Emrah'ı kulağından yaraladı. Görülen mahkemede ise Cafer'in beraat ettiği ve olayın kazaen yaşandığı belirtildi.
Hastaneye kaldırılan Emrah'ın, kulağının parçalandığı ve başında saçmaların olduğu tespit edildi. Çiftçilikle uğraşan aile, maddi anlamda zorluk yaşarken Emrah'ı yaşatmak için uğraştı. Yıllarca hastanelerde tedavi gören Emrah, 10. kez ameliyat oldu.
Doktorların, saçmaların ameliyatla alınmasının riskli olduğunu söylediğini belirten baba Kamil Kara, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben evde uyuyordum. O zamanlar 17 yaşında olan en büyük oğlum Cafer, elinde tüfekle evin önüne kuş avlamaya çıkmış. Bu sırada ayağı kayınca eli tetikteymiş. Kazaen ateş edince o sırada Emrah'ı vurmuş. Emrah'ı hemen hastaneye kaldırmıştık o günden bu yana onuncu ameliyatını oldu. Doktorlar saçmaların alınmasının riskli olabileceğini söyledi. Emrah'ın dersleri de iyi, okuyup doktor olmak istediğini söylüyor. Maddi gücümüz yetersiz, elimizden tutan olursa oğlum iyileşir."

Başındaki saçmalar nedeniyle zaman zaman baş ağrısı çeken Emrah ise arkadaşları gibi rahatlıkla koşup oynamak istediğini söyledi. Başındaki saçmalardan kurtulup yapay kulak takılmasını isteyen Emrah, büyüyünce doktor olmak istediğini belirtti. Ailesi, çaresizce hayırsever vatandaşlardan yardım elinin uzanmasını bekliyor.