Alaplı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Alaplı içinden geçen Karayolunda 50 hız sınırı tabe-laların olmasına rağmen araçların 120 kilometre hızla geçtiğini bildirdi.


Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 hafta önce işçi servisinin çarpması sonucu 17 yaşındaki Sevilay Tosun'un hayatını kaybettiği yaya geçidinin kapatılması sorunları çözmeyeceğini söyledi.

Yalı ve Üçler Petrol kavşaklarına acilen sinyalizasyon lambalarının takılması gerektiğini ifade eden Tosun şunları söyledi:


“Erdem yuva mevkisinde geçtiğimiz hafta karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Sevilay Tosun adlı genç benim yeğenimdi. Onun bu şekilde ölmesi bizleri derinden üzmüştür. Ancak şu var ki, Karayolları Sevilay’ın ölümün ardından yaya geçidini tel örgülerle kapatması hiçbir sorunu çözmeyecektir. Buradaki tehlike hala devam etmektedir. Karayo-lunda 50 hız sınırı gösteren tabelalar olmasına rağmen araçlar 100-120 kilometre hızla gidiyor. Yalı ve Üçler Petrol kavşaklarında sinyalizasyon lambaları yok. Buraya bir radar konulması lazım. Girişi olmayan bir İlçede yaşıyoruz. Bu yollarda hemen, hemen her gün trafik kazaları meydana geliyor. Bu kazaların önüne geçmek için bir an önce önlemler alınması gerekiyor. Yetkilerden isteğimiz bir an önce sinyalizasyon lambaları takılması ve radar konulmasıdır.Bu yollarda başka ölümlü kazalar istemiyoruz.” (Haber Cem Sürmeneli)