GMİS Genel başkanı Ramis Muslu  KGD'yi  ziyaret etti. Dernek başkanı Atilla Öksüz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Zonguldak sorunlarına Sivil Toplum örgütlerinin daha duyarlı olmasını ve siyasileri harekete geçirmesi gerektiğini söyledi.
Öksüz "Bazı sivil toplum örgütleri olsun, gerek siyasiler olsun Zonguldak adına konuşmayı çok iyi beceriyorlar fakat icrata geldiğinde bir şey yapılmıyor. O yüzden Siz büyük bir sivil toplum örgütüsünüz. Bir araya gelemeyen siyasileri bir araya getirip Zonguldak sorunlarını beraber çözmelisiniz" diyerek konuştu.
Ramis Muslu' da yaptığı konuşmasında Sendikanın geçtiğimiz günlerde yoğun bir Toplu Sözleşme görüşmeleri yaşadığını bu nedenle dışarıya açılamadıklarını kaydederek, Zonguldak'ın sorunlarını bildiğini ve Zonguldak milletvekilleri ve gerekse yöre milletvekilleri ile bir araya gelerek sorunların çözülmesi yönünde çaba sarf edeceklerini söyledi.
RES'EN ZARAR
Sendika olarak Kendilerine güvendiklerini, Sözleşmeleri tamamladıklarını, çalışan işçilerin işine ve iş yerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek " Çünkü başka Zonguldak, Başka TTTK yok" sözleriyle açıklamasına devam eden Ramis Muslu "Resen emekliliğin durdurulması gerekir. Çünkü yer üstü sanatlarında çalışacak elaman kalmadı. Yer üstünde çalışan ve yeraltına destek veren işçilerin zorunlu olarak emekli edilmesi bu kurumun zararınadır,.  Türkiye Taşkömürleri Kurumunun havza genelinde Lokomotifçisi, Atölye işçisi, Sosyal Bakım işçisi, Demir yolu işçisi, Sağlık işçisi ve diğer işçi olmak üzere 2 bin çalışan var. Bu sayı günden güne azalıyor. Yeraltı işçisine yer üstünden destek olan bu işçilerin resen emekli edilmesi ile Kurum daha da çıkmaza giriyor" dedi.