“BELEDİYE MECLİSİNDE BİR ENGELLİYE YER VERİN”

 

AK Parti Zonguldak İl Engelliler Komisyonu Başkan ve yönetimi, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaretinde, yerel yönetimlerde görev almak istediklerini belirterek, belediye başkanlarına, “Belediye meclislerinde en az bir engelliye yer vermeleri” çağrısında bulundu.

 

AK Parti Zonguldak İl Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Akkaya ve yönetimi, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav ile görüştü. Engellilerin sorunlarını dile getiren yerel ve yaygın medya adına Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne teşekkür eden Mevlüt Akaya, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sorunlarımıza sahip çıktınız. Bunun için size ve sizler adına tüm gazetecilere teşekkür ederiz” dedi.

 

“BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİYORUZ”

Yaklaşan yerel seçimlere değinen AK Parti Zonguldak İl Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Akkaya, engellilerin ihtiyaçlarının daha çok duyurulması ve sorunların çözülebilmesi için yerel yönetimlerde görevler verilmesini istedi. Büyük iller başta olmak üzere birçok ilde engelli belediye meclis üyelerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya, “Engellilerin ihtiyaçlarını daha çok duyurmak istiyoruz. Sağlam bizim durumumuzu anlamaz. Yerel yönetimlerde engelli bir arkadaşın olması bizim sorunlarımızı çözmemizde büyük kolaylık olacaktır. Zonguldak genelinde yaklaşık 5 bin engelli bulunuyor. Bizlerin sorunu bir yerde toplumun sorunudur. Bunu ancak engelli anlayabilir” dedi.

 

“BELDELERDEKİ ENGELLİLER TOPLU TAŞIMADAN FAYDALANAMIYOR”

Ziyarete katılan AK Parti Elvanpazarcık Engelliler Komisyonu Başkanı Şeref Cin de, Elvanpazarcık beldesinde 35 civarında engellinin olduğunu belirterek, “Zonguldak merkez ve ilçelerdeki engelliler belediyenin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmalarına rağmen Elvanpazarcık başta olmak üzere tüm beldelerdeki engelliler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanamıyorlar. Biz engelliler maddi imkan kısıtlılığından araçlara binemiyor, evden dışarı çıkamaz oluyoruz. Bu konuya duyarlı olunursa seviniriz” dedi.