Asma Mahallesi’ne bağlı Avni Çınal Sokak sakinleri, evlerin arasından açık halde akan lağım suları nedeniyle şikayetçi.

Defalarca kere lağım sorunu hakkında, önceki Vali Yavuz Erkmen, önceki Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Vali Erdal Ata ve Belediye Başkanı İsmail Eşref’e dilekçe gönderdiklerini söyleyen sokak sakinleri, tepkilerini “Başkanım sesimizi duy”, “Hasta olmak istemiyoruz” şeklindeki pankartlarla ve burunlarını tıkayarak gösterdi.

“YILLARDIR SESİMİZ DUYULMADI”

Gülbahar Uzunyer isimli bir sokak sakini şunları söyledi:

“Yıllardır lağımın içerisinde yaşıyoruz. Şimdiye kadar hangi yetkiliye dilekçe verdiysek, derdimizi bitirecek çözümü üretemedi. Belediye şimdiye kadar hiç yüzümüze bakmadı. Sadece bir kere Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri gelip inceleme yaptı. Ama buranın Zonguldak Belediyesi’ne ait olduğunu ve sorunla onların ilgilenmesi gerektiğini söylediler. Biz büyükler bir yana, çocuklarımız bu lağım sularından çok fazla etkileniyor. Top kaçtığı zaman çocuklarımız, başlarına gelecek tehlikelerden habersizce lağım sularının içerisine atlıyor. Biz çocuklarımızı bu konuda elimizden geldiğince uyarmaya çalışıyoruz. Kışın lağımın taşması, yazın da lağımın pis kokması artık sabrımızı taşırdı. Bu sokakta 20 hane var. Bu hanelerdeki tüm komşularımız da bizler gibi şikayetçi. Hepimiz bir an önce bu pis-su sorununun giderilmesini istiyoruz”

“YAZIKLAR OLSUN”

Gülbahar Uzunyer’in eşi Tahsin Uzunyer ise sürekli çöp vergisi ödediklerini, ama bu vergilerin kendilerine geri dönmediğini belirterek şunları kaydetti:

“Köylerde bile bizim yaşadığımız sıkıntılar yaşanmıyor. Zonguldak’ın sürekli gelişmekte olan bir kent olduğu söyleniyor. Ama nedense biz bu gelişmeleri hiç kendi bölgemizde göremiyoruz. Diğer sokakları gördüğümüz zaman kendi halimizden utanıyoruz. Ama utanması gereken biz değil, bize bu eziyetleri yıllardır yaşatanlar. Hak ettiğimiz kadar değer göremedik. Yazıklar olsun”

“ÇOCUKLARIMIZ HASTA OLDU”

Sokak sakinlerinden Sevim Islak isimli bir bayan ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Benim 14 yaşında bir çocuğum var. Önceki sene lağıma kaçırdığı topu almak için pis suların arasına girdi. Ondan sonra yakalandığı dizanteri hastalığı nedeniyle bir yıl boyunca hastane kapılarında çırpınıp durduk. Sadece kendi çocuğum değil. Sokağımızdaki bütün çocuklar bu lağım nedeniyle mutlaka birkaç kere hasta oldu. Yetkililere dilekçe gönderiyoruz. Bize her sene söz veriyorlar ama yaptıkları hiçbir şey yok. Son olarak Sayın Valimiz Erdal Ata’ya dilekçe verdik. Şimdi ondan cevap bekliyoruz”

MİNİKLER BAŞKANA SESLENDİ

Büyüklerin tepkilerinden sonra, minik sokak sakinleri de ellerine aldıkları pankartlarla birlikte burunlarını tıkayarak lağım önünde gazetecilere poz verdiler. Minik çocuklar; “Başkan amcamız sesimizi duysun. Artık pis suların içinde oynamak istemiyoruz” dediler.