Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı İrfan Erdem?i işyerindeki ofisinde ziyaret ederek, ?Global Finansal Krizin Kdz. Ereğli Gemi İnşa Sanayi Üzerindeki Olumsuz Etkileri ve Kdz. Ereğli Tersanelerinin Geleceği? başlığıyla hazırladığı rapordan dolayı tebrik etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı İrfan Erdem?i ziyaretinde, ?gemi tersanelerine ve demir çelik sanayine bağlı bölge ekonomisinin bugünü ve geleceğini? ele aldığı raporundan dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti. Ağırlıklı olarak, hazırlanan ekonomik rapor üzerine karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette, Başkan Çimenoğlu; Ankara ve il düzeyinde tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen raporu çok önemsediğini ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Raporun sonuç bölümünde, ?Tersanelerin Global Krizin Etkilerini Kısa Sürede Atlatabilmesi İçin Alınması Gereken Tedbir ve Öneriler?in maddeler halinde sıralandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Çimenoğlu, ?Tersanelere ve demir çelik sanayine bağlı olarak gelişen bölge ekonomisinin, global krizin de etkisiyle bugün geldiği noktanın çok iyi özetlendiği ve bu durumun gelecekteki sakıncalarının çok iyi anlatılarak, çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bu rapor; ekonomik krizin bölgemiz ekonomisine, bölgemizin sosyal yapısına verdiği zararın kısmen telafisine ve bundan sonra vereceği zararların  kısmen önüne geçilmesine yol gösterici bir içerik taşıyor. İş sektöründeki bilgi, deneyim ve tecrübenizle emek vererek hazırladığınız bu raporun; il düzeyinde tartışılarak, Ankara düzeyinde de tartışmaya açılması  için kamuoyu gücü oluşturulması, bölgemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlama ortamı oluşturacaktır? dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem de, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu?na nezaketinden ve rapora verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, ekonomik krizin bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine etkileriyle ilgili öngörülerini paylaştı. Erdem, demir çelik ve gemi inşa sektörüne dayalı bölge ekonomisinin bundan sonraki süreçte daha büyük bir kriz içerisine girmesinden endişe ettiği için bu raporu hazırladığını belirterek, ?Bu raporla ekonomik krizle ilgili endişelerimi kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaşıp, çözüm önerilerimi de ortaya koyarak, üzerime düşen kurumsal sorumluluğu yerine getirdiğimi düşünüyorum? dedi.