Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Çimenoğlu, ?. Böylesine kutsal ve ağır sorumluluğu bulunan bir meslek dalında görev yapanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, daha nitelikli hizmet verebilecek imkanlara kavuşturulması, en doğal haklarıdır? dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

?Sağlık; her bireyin, her ailenin, her toplumun ve her ülkenin huzur ve mutluluğunun, geleceğe güvenle bakabilmesinin en temel koşuludur. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri de, hiç kuşkusuz, sağlık alanında ulaştığı noktadır. Sağlık alanında verilen hizmetin niteliği, o ülkenin insanına verdiği değerin  bir göstergesi olmakla birlikte, nitelikli ve sağlıklı bireylerin varlığının da bir göstergesidir.

Şahsımın da içinde bulunduğu sağlık sektöründe, değerli meslektaşlarım ve sağlık çalışanları, yaşadıkları tüm zorluklara göğüs gererek, üstlendikleri sorumluluğu büyük bir onur ve gururla yerine getirmektedirler. Böylesine kutsal ve ağır sorumluluğu bulunan bir meslek dalında görev yapanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, daha nitelikli hizmet verebilecek imkanlara kavuşturulması, en doğal haklarıdır. Değerli meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarının bekledikleri imkanlara kavuşturulması, sadece bu sektöre mensup olan bizlerin değil, bu sektörden sağlık gibi çok önemli bir hizmeti alan vatandaşlarımızın da beklentisidir. Hizmette niteliğin artırılması ancak çalışma şartlarındaki niteliğin artırılması ile mümkündür.

Ülkemiz hekimleri ve sağlık çalışanlarının, mevcut şartlar dahilinde en nitelikli hizmeti verme gayretleri takdirle karşılanmalıdır. Ulu Önder Atatürk?ün ?Beni Türk hekimlerine emanet ediniz? sözü ile onurlandırdığı Türk hekimleri, dünyanın birçok ülkesinde başarılı çalışmalara imza atarak, Ulu Önder?in güvenine layık olmanın onurunu yaşamaktadırlar. İmkanların artırılması, hiç kuşkusuz bu başarıyı daha da artıracak, tıp alanındaki beyin gücü merkezinin de ülkemizde kalması sağlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, içinde bulundukları zorluklara rağmen, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı?nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.?