Devrek ilçesine bağlı Özbağı Belde Belediye Başkanı İsmail Gözlü, göreve geldiği 5 ayda yaptığı hizmetleri değerlendirdi. 5 aylık hizmet döneminde 11 yıllık geçmişe sahip olan belediyenin en büyük eksiklerinden biri olan santral ve muhasebe sistemi kurulduğunu belirten Gözlü, “Tahsilât sistemimiz manüel olarak yapılıyordu. Kullandığımız herhangi bir sistem olmadığı için kasa defterine giriş çıkış yapıyorduk. Bu da işlerimizin çok yavaş ilerlemesine neden oluyordu. Şimdi belediyemize bir santral ve muhasebe programı getirdik. En büyük sıkıntılarımızdan birisi nüfusumuzun az olması. Bu sebeple İller Bankası’ndan aldığımız 11 bin lira bizim giderimizi karşılamıyordu. Belediyemizin gelirleri ile giderleri arasındaki açığı çeşitli gelirler ile kapatmaya çalışıyoruz. Belediyemizin eksiklerini çevre belediyelerden tedarik etmeye çalışıyoruz, belediyemize Kilimli Belediyesi’nden çöp konteynırı, Kozlu Belediyesi’nden çöp aracı ve traktör yükleyici, Eğerci Belediyesi’nden bedelli olmak üzere itfaiye aracı, Devrek Belediyesi’nden Arnavut kaldırımı parke taşları ve Çaydeğirmeni Belediye Başkanımız Satılmış Gebeş beldemize bir çocuk parkı yaptıracağı sözünü bizlere verdi” dedi.

Başkan Gözlü, beldelerinde ilerleyen günlerde düğün salonu ve çim saha çalışması yapacaklarını da belirtti.

Özbağı beldesinin daha iyilerine layık olduğunu belirten Gözlü, belediyenin en büyük eksikliklerden birinin de tuvaletin bulunmaması olduğunu söyledi. Çalışanlarının caminin tuvaletini kullandığını belirten Gözlü, “Değerli Meclis Başkanımız Köksal Toptan beldemize ziyarete geldiğinde tuvaleti kullanmak istemiş, fakat belediyemizde tuvalet olmadığından Başkanımızı cami tuvaletine götürmüşler” dedi.

Belediyelerinde tasarruf tedbirleri uyguladıklarını belirten Başkan Gözlü, göreve geldiğinden bugüne makam aracını kullanmadığını ve kendi şahsi aracını kullandığını söyledi. Beldelerine bağlı Hüseyin Beyler Köyü’ne 1 kilometrelik mesafeden su getirdiklerini belirten Gözlü, Özbağı-Kurudere yolunu da asfaltlandırdıklarını ifade etti.

Beldelerinde kasapların çok olduğunu belirten İsmail Gözlü, “Kasaplarımız dere kenarlarında maalesef hayvan kesimi yapıyorlardı. Kasaplarımız için beldemizde kesim evi oluşturduk” dedi.

Beş ay gibi kısa bir dönemde beldelerinin en büyük eksikliklerine çare olmaya çalıştıklarını belirten İsmail Gözlü, geleceğe umutla baktığını ve her kısım ve çevreyi kucaklamaya çalışacaklarını belirtti.